Μοσχαρίσιο ρολό με γέμιση αχλαδιού 🥩

Αυτή η σπιτική λιχουδιά θα εκπλήξει τους αγαπημένους σας.
Δεν μαγειρεύουμε ρολά κρέατος στο φούρνο κάθε μέρα, αλλά αυτό θα γίνει γενικά το αποκορύφωμα του τραπεζιού. Με το θέαμα και μόνο του σας τρεχουν τα σάλια!

✅Προϊόντα:

1. Μοσχάρι, σπάλα- 800 γρ  (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ετοιμάσει ένα ενιαίο κομμάτι για ρολό)
2. Ένα μάτσο οποιοδήποτε πράσινο
3. Μεσαίο κρεμμυδι – 1 τεμ.
4. Σκληρό τυρί – 150 γρ
5. Μεγάλα αχλάδια – 2 τεμ
6. Ελαιόλαδο – 2 κ.σ. κουτάλια
7. Αλάτι – για γεύση
8. Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

✅Μαγείρεμα:

1. Πλένουμε το κρέας, αφαιρούμε μεμβράνες, λίπος. Κάνουμε μια τομή – ξεκινώντας από την άκρη (πάνω προς τα κάτω), και κόβουμε σε όλο το μήκος του κομματιού, μη φτάνοντας στο τέλος του περίπου 1,5 εκ.
Ανοίγουμε το κρέας σαν βιβλίο. Και στη συνέχεια, όπως ήταν, από το κέντρο του κομματιού στα πλάγια – επίσης δεν φτανουμε στις άκρες κατά ένα εκατοστό. Κόψτε τα πυκνά σημεία. Ως αποτέλεσμα, το κρέας πρέπει να είναι πεπλατυσμένο, ανοιχτό, σαν ένα πτυσσόμενο βιβλίο.

2. Για να γίνει ακόμα πιο λεπτό το κρέας, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το χτυπάμε.
3. Ξεφλουδίστε τα αχλάδια από τον πυρήνα και τρίψτε σε λεπτές λωρίδες.
4. Τριβουμε το τυρι στον τρίφτη.
5. Τρίψτε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
6. Απλώνουμε τη γέμιση στο χτυπημένο κρέας χωρίς να φτάσουμε στις άκρες κατά ενάμιση εκατοστό περίπου.
7. Τυλίξτε απαλά σε ένα σφιχτό ρολό. Σφίγγουμε με χοντρή κλωστή.
8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Όσο ζεσταίνετε, αλείφετε το ρολό με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με
αλάτι και πιπέρι.
9. Τυλίξτε το ρολό σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά, μετά ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε
για άλλα 20 λεπτά να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!❤️

https://t.me/dom_resept

Προηγούμενο άρθροΦλογέρες κοτόπουλου με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΡολό κιμα γεμιστό με τυρια