Μπισκότα με ξηρούς καρπούς για τον καφέ μου

Συστατικά

1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα (ξεφλουδισμένο)
Φιστίκια 1/3 φλιτζανιών
1/3 φλιτζάνι καρύδια
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια + 2 κουταλιές αλεύρι
1 αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
ξύσμα 1/2 λεμόνι

Επάλειψη
1 αυγό

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα απλό ταψί τοποθετήστε τους ξηρούς καρπούς (σπαστε τα καρύδια σε μικρότερα κομμάτια) απλωμένους και ψηστε για 5-8 λεπτά. Βγάλτε τους από το ταψί και τοποθετήστε το σε ένα μικρό μπολ, αφήστε το να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε 2 αυγά και τη ζάχαρη για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα, και με το προσάρτημα γάντζου σε ένα μίξερ βάσης ζυμώστε, όταν σχεδόν συνδυάζεται είναι έτοιμη η ζύμε ρίξτε του ξηρους καρπούς και ανακατέψτε.

 
Μετακινήστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επίπεδη επιφάνεια και ζυμώστε απαλά σε μια μαλακή ζύμη.
Χωρίστε σε 3 μέρη και φτιάξτε 3 κορμούς. Περίπου 20-25 εκατοστά μήκος, τοποθετήστε τα στο ταψί και βουρτσίστε με χτυπημένο το αυγό, ψήστε για περίπου 20 λεπτά.

Αφαιρέστε από το φούρνο και κόψτε κάθε κορμό σε φέτες, τοποθετήστε την κομμένη πλευρά επάνω στο ταψί μπισκότων και ψήστε ξανά για περίπου 5-10 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν τα σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση!

Μπισκότα με ξηρους καρπούς για τον καφέ μου

Δείτε Περισσότερες φωτό εδώ

Προηγούμενο άρθροΜελομακάρονα βήμα βήμα…όπως τα ‘φτιαχνε η Γιαγιά
Επόμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου Οικονομικό και Νόστιμο