Μπισκότα με παπαρουνόσπορο. 

Συστατικά:

Αλεύρι – 350 g, μια πρέζα αλάτι
Μπέικιν πάουντερ – 8 g
Σπόροι παπαρούνας – 30 g
ζάχαρη άχνη – 160 g
Βούτυρο ή μαργαρίνη – 200 γρ. Μπορεί να είναι λαρδί – 170 γρ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Αυγό – 1
Μαρμελάδα – που σας αρέσει.

Εκτελέση

Προσθέτουμε όλα τα ξερά υλικά, το ξύσμα λεμονιού στο κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε. Προσθέτουμε ένα αυγό και ζυμώνουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα (μπορεί και για όλο το βράδυ). Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγετε σε μια στρώση πάχους 3-4 mm.
Κόψουμε σε κύκλους με ένα κουπ πατ χρησιμοποιώντας σχήματα ενός στα μισά θα κάνουμε μια τρύπα στη μέση.
Καλύψτε το ταψί με περγαμηνή και βάλτε τους κύκλους πάνω του.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C και στέλνουμε το ταψί για 8-9 λεπτά για ψήσιμο. Μετά από αυτό το διάστημα, βγάζετε τα μπισκότα από το φούρνο και τα
αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
Βάζουμε μαρμελάδα σε όλο τον κύκλο και τον κλείνουμε με τον κύκλο με τρύπα.

Μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤσίζκείκ Απόλυτης Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΡεβυθόπιτα