Μπισκότα ′′ Λουλούδι ′′

Υλικά

270-300 γρ αλεύρι,
250 γρ. μαλακό βούτυρο,
50 γ ζάχαρη,
3 κρόκοι,
1 βανίλια.

Διακόσμηση
3 ασπραδια,
250 γρ. ζάχαρη,
μαρμελάδα.

Εκτέλεση

Ανακατεύεις τα υλικά ζύμης και την αφήνεις σε ένα ψυγείο να σφίξει. Ανοιξτε την ζύμη σ ένα φύλλο πάχους 3-4 mm και κόβετε με ένα στρογγυλό σχήμα, τα μπισκότα.

Διακόσμηση
Σε μπεν μαρι, με σύρμα, χτυπάς ασπράδια αυγών και ζάχαρη (μέχρι να λιώσει). Μετά, χτυπάς με ένα μίξερ σε μαρεγκα. Μπορείτε να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής εδώ (προαιρετικά). Βάζεις την μαρένγκα σε ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής και εφαρμόζεις σε κύκλο γύρω από τα μπισκότα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, περίπου 16 λεπτά. Βάζεις τη μαρμελάδα
μόλις κρυώσουν τα μπισκότα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑφράτα τυρομπαλάκια
Επόμενο άρθροΓκουρμέ κιμαδόπιτα