Ντολμάδες κοκκινιστοί με όσπρια

Υλικά

ξυνολάχανο
λεμόνι (μου αρέσει μόνο το λεμόνι)
2 φλιτζάνια κόκκινα φασόλια
2 φλιτζάνια ρεβίθια
2 κούπες φακές
2 κούπες σιμιγδάλι
500 γραμμάρια ντομάτα
500 γραμμάρια φυτικού ελαίου
500 γραμμάρια κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι κόλιανδρο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια και τα ρεβύθια για 4 με 5 ώρες.
Μαγειρέψτε τα φασόλια, τις φακές και τα ρεβίθια σε ξεχωριστές κατσαρόλες και μετά ανακατέψτε τα μαζί.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τηγανίζουμε σε φυτικό λάδι.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε τη μάζα των οσπρίων και μετά 300 γραμμάρια ντομάτα.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα αρωματικα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λιγο λεμονι ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Πλένουμε τα φύλλα λάχανου με κρύο νερό. Να σας θυμίσουμε ότι χρειάζεστε ξινολάχανο, αλλά αν δεν έχετε, μπορείτε να το φτιάξετε
από κανονικό λάχανο βράζοντάς το πρώτα σε αλατισμένο νερό για περίπου 7-8 λεπτά.
Ρίχνουμε τη γέμιση στα φύλλα και τυλίγουμε. Βάζουμε ένα φύλλο δάφνης, σε κάθε στρώση απο τους ντολάδες μέσα στην κατσατόλα και
πατάτες σε φέτες (οι πατάτες βγαίνουν πολύ νόστιμες)
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ντομάτα με 3 φλιτζάνια νερό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΤούρτα BOUNTY….την έκανα όσο πιο απλά
Επόμενο άρθροΥπέροχη τούρτα Μαύρη μαγεία…με στιγμιαίο καφέ και κεφίρ.