Νόστιμο σπιτικό παντεσπάνι με σοκολάτα

Συστατικά

αυγά 4τμχ
ζάχαρη 180g
μια πρέζα αλάτι
βανιλίνη-0,5
γάλα 30ml
φυτικό λάδι 30ml
αλεύρι 170g
σκόνη μπεικιν 1 κουταλάκι του γλυκού

κρέμα
γάλα 200ml
2 φακ ξηρή σαντιγί 90γρ
ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές της σούπας

μαύρη σοκολάτα 100γρ
σοκολάτα γάλακτος-100g
κρέμα 20% 200ml

μέγεθος φόρμας 39 * 23cm

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά, ζάχαρη, αλάτι, βανιλίνι και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αλλάξει χρώμα σε ωχροκίτρινο
Πρόσθετουμε το γάλα και το λαδι μέσα στο μείγμα αυγών και χτυπάμε.
Μέσα στο μείγμα κοσκινίζουμε το μισό αλεύρι, μπεικιν και χτυπάμε με ένα συρμα και στην συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλευρι.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμο.

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το γάλα την σαντιγί σκόνη και χτυπάμε μέχρι να σφίξει.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές ζάχαρη και χτυπάμε να ενσωματωθεί και να πάρουμε μια απαλη σαντιγί που δε θα πέφτει από κουτάλι.

Εμποτίζουμε το παντεσπάνι με γάλα και απλώνουμε με την σαντιγί και την ισώνουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις σοκολάτες και την κρεμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε.
Απλώνουμε την σοκολάτα απο πάνω και την απλώνουμε.


Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και ειναι ετοιμοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΤιραμισού χωρίς μασκαρπόνε αλλά με ελληνικό γιαούρτι
Επόμενο άρθροΧοιρινό ψητό με λαχανικά!