Οι πατάτες αυτές είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε ως ορεκτικό ή γαρνιτούρα για κρέας και ψάρι. Έχουν μία ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά με το σκόρδο και τα μπαχαρικά.

Συστατικά: Για 4 άτομα

– 4 μεσαίες πατάτες
– 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε 3 κομμάτια κάθε ένα
– Αλατι
– Κόκκοι κύμινου
– Ρίγανη
– Ξίδι sherry* (μία κουταλιά της σούπας) αν δεν έχετε βάλετε ξύδι μπαλσάμικο
– Νερό (2 ή 3 κουταλιές της σούπας)
– Πάπρικα
– Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Πρώτον, θα καθαρίσουμε τις πατάτες και θα τις κόψουμε σε φέτες (όχι πολυ λεπτές). Σε τηγάνι ή σε φριτέζα τις τηγανίζουμε με άφθονο πολύ ζεστό ελαιόλαδο.
2. Όταν είναι έτοιμες, θα τις αφαιρέσουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, ώστε να απομακρυνθεί η περίσσεια λαδιού.

3. Τώρα, σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 ή 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, και προσθέτουμε 4 σκελίδες σκόρδου και θα τα έχουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου το σκόρδο αρχίσει να χρωματίζει.
4. Όταν έχουμε το σκόρδο έτοιμο, το βγάζουμε και το βάζουμε σε γουδί για να φτιάξουμε το πολτό, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μισό κουταλάκι του γλυκού κόκκους κύμινου και μια κουταλιά της σούπας ρίγανη.
5. Στη συνέχεια, πολτοποιήστε το σκόρδο καλά με τα άλλα συστατικά, όταν έχουμε τον πουρέ, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξίδι κρασί sherry και δύο κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατέψτε καλά.
6. Τώρα, βάζουμε στην φωτιά και πάλι το τηγάνι όπου έχουμε ροδίσει το σκόρδο, και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε γρήγορα τον πολτο ώστε η πάπρικα να μην μας καεί και ανακατεύουμε.
7. Για να ολοκληρώσετε τη συνταγή μας, προσθέστε τις πατάτες που έχουμε ήδη κρατήσει και θα τις βάλουμε στη φωτιά για 2 ή 3 ακόμη λεπτά μέχρι να φύγει το νερό και να παραμείνει στο λάδι.
8. Τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε ζεστές !!

Είναι θεϊκές

*Το sherry είναι το πιο δημοφιλές εμπλουτισμένο ισπανικό κρασί, το οποίο παίρνει το όνομά του από την κωμόπολη Jerez de la Frontera στην Ανδαλουσία. Το κρασί αρχίζει να γίνεται με την ίδια διαδικασία των άλλων κρασιών και υφίσταται μια δυνατή ζύμωση, μετά την οποία τοποθετείται σε κελάρια κρασιών (bodegas). Το κρασί παλιώνει σε μια σειρά από βαρέλια, φτιαγμένα από διαφορετικό τύπο ξύλου, και εμπλουτίζεται με μπράντι.

Προηγούμενο άρθροΤο Γλυκάκι που γίνεται σε λίγα λεπτά
Επόμενο άρθροΦιλετάκια σε σάλτσα γιαουρτιού