Υλικά:

350 γρ Αλεύρι γ.ο.χ (3 φλιτζάνια)

1 πρέζα αλάτι

1/2 ποτήρι σπορέλαιο

3 ποτήρια χλιαρό νερό

Μέλι και κανέλα ή λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το αλάτι και λίγο λίγο το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με το χέρι να αρχίσει το αλεύρι να γίνετε μικροί σβόλοι(τρίμματα)

 

Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό (όσο πάρει)

και συνεχίζουμε να ανακατευουμε με το χέρι μέχρι να φτιάξουμε μία λεία και μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.

Έπειτα την σκεπάζουμε ή την βάζουμε σε μια σακούλα που σφραγίζει και την αφήνουμε 30′ λεπτά να ξεκουραστεί

Όταν είναι έτοιμη κόβουμε την ζύμη σε μικρά κομμάτια ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο μας και ανοίγουμε με τον πλάστη σε πιτούλες

Βάζουμε στην φωτιά μία βαθιά κατσαρόλα με σπορέλαιο κατω από την μέση και το αφήνουμε να κάψει για να τηγανίσουμε τις πιτουλες

Τηγανίζουμε μια μια τις πίτες. Μόλις αρχίζει να τηγανίζετε και να κάνει μια κρούστα ελαφρώς την γυρίζουμε αμέσως για να μην φουσκώσουν

και αυτό το κάνουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και τις βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίζουν και να κρυώσουν

Τις σερβίρουμε με μέλι από πάνω και κανέλα ή σοκολάτα με αμύγδαλο τριμμένο ή και καβουρδισμένο σουσάμι

Καλή Επιτυχία

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑυτός είναι ένας καλός τρόπος για να σερβίρετε ελιές σαν μεζέ
Επόμενο άρθροΚεικ Σοκοκολάτας χωρίς αλεύρι