Πίτσα Σφολιάτα με καραμελωμένο κρεμμύδι

Υλικά

1 ή 2 φύλλα σφολιάτα
1 μεγάλο Κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 κρεμμύδια, σκαλόνια (εσαλοτ) σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
110 gr πλήρες γιαούρτι ή ξινή κρέμα
1 μεγάλο αυγό
2 κουπες γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ ντοματίνια, κομμένα στην μέση
1 κσ Θυμάρι, φρέσκο
3 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
βαλσάμικο ξύδι, προαιρετικό
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κσ λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα άλλα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να καραμελώμενα.
Μόλις τα κρεμμύδια είναι χρυσά, προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο και μειώστε τη φωτιά.
Να είστε υπομονετικοί, χαμηλοί και αργοί είναι το κλειδί εδώ!
Ανακατέψτε το αυγό και το γιαουρτι μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα.
Ανοίξτε το φύλλο (τα χρησιμοποίησα δύο και τα έβαλα μαζί) και τοποθετήσαμε σε ένα ελαφρώς λιπαρό ταψί.
Απλώστε το μείγμα του γιαουρτιού και στρώστε με μισό φλιτζάνι γραβιέρα.
Απλώστε τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και το θυμάρι και στη συνέχεια ολοκληρώστε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά έως ότου το κάτω μέρος είναι τραγανό.

Απολαύστε και επιτρέψτε μου να ξέρω τι πιστεύετε!

ΠΗΓΗ: LiBella’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια τσουκνίδας…δε θα το πιστεύετε πόσο ωραία είναι
Επόμενο άρθροΣκεπαστή Πάστα Φλώρα