Παρφέ παγωτού με φρούτα του δάσους

Το φρέσκο ​​και νόστιμο παρφέ παγωτού με φρούτα του δάσους είναι το γλυκό μας την Παρασκευή

Χρειάζεσαι:

2 αυγα
2 κρόκους αυγών
100 g ζάχαρης / λίγο περισσότερο από ½ κουταλάκι του γλυκού // το φλιτζάνι έχει χωρητικότητα 250 ml /
300 g μασκαρπόνε
300 ml. υγρή κρέμα γάλακτος (κρύα απο το ψυγείο)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για την κρέμα
250 g κατεψυγμένων φρουτων του δασους
1 κουτ βανίλια
Φρέσκα φρούτα και μέντα για διακόσμηση

Εκτέλεση

Σε ένα λουτρό νερού έβαλα τα δύο ολόκληρα αυγά, τους δύο κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για περίπου 12 λεπτά, ή έως ότου το μείγμα αρχίσει να πήζει ελαφρώς. Αφού συνέβη αυτό, το άφησα να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μεγάλο στεγνό μπολ, βάλτε την κρυά κρέμα γάλακτος και χτυπήστε την σε αντιγί με ένα μίξερ, προσθέτοντας δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και βανίλια στο τέλος. Προσθέστε το μασκαρπόνε στην κτυπημένη κρέμα και χτυπήστε για λίγο ενώ ανακατεύετε. Τέλος, προσθέστε το κρύο μείγμα αυγών και ανακατέψτε πλήρως.
Έπλυνα τα κατεψυγμένα φρούτα με ζεστό νερό για να το χαλαρώσουν ελαφρώς και το έβαλα στον επεξεργαστή τροφίμων για να το κόψω σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να το κάνετε με το χέρι. Τα πρόσθεσα στο μπολ με την κρέμα και αναμίξαμε με μια σπάτουλα μέχρι να αναμιχθούν.

Σε ένα δοχείο κέικ διαστάσεων 30x11x7 εκ. Κάλυψα καλά με φύλλο αλουμινίου για να κάνετε το παγωτό πιο εύκολο να αφαιρεθεί. Αλλά αν δεν έχετε, ρίξτε το μείγμα απευθείας, αλλά θα πρέπει να ζεστάνετε τη φόρμα με ζεστό νερό πριν το γυρίσετε.
Γι ‘αυτό έχυσα το μείγμα στο καλούπι και το λειαίνει καλά. Το έβαλα στο ψυγείο για τη νύχτα, ή τουλάχιστον 5 ώρες.
Πριν σερβίρω το επιδόρπιο, το γύρισα σε μια κατάλληλη επιμήκη πλάκα. Το διακόσμησα και περίμενα περίπου 10-15 λεπτά για να χαλαρώσει και να πάρει την τέλεια υφή. Έκοψα το πρώτο κομμάτι με ένα ζεστό και αποξηραμένο μαχαίρι. Απολαμβάνω! 😋
Πρόσθετη ιδέα: το μείγμα μπορεί να διανεμηθεί σε μεμονωμένα καλούπια παγωτού. Στην εποχή των φρούτων μπορείτε να τα παγώσετε μόνοι σας. Τα είχα διαθέσιμα στο ψυγείο και γι ‘αυτό τα χρησιμοποίησα.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤραγανά Μπαστούνια τυρόπιτας
Επόμενο άρθροΥπέροχο Κέικ Βερίκοκο-Σοκολάτα