Παστέλι με καρύδια χωρίς ζάχαρη

 

Συστατικά
150 γρ καρύδια χονδροσπασμένα
150 γρ σουσάμι
12 γρ λιναρόσπορο σπασμένο
120 γρ μέλι
25 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
10 γρ κανέλα
2 τσιμπιές γαρύφαλλο τριμμένο
ελάχιστον μοσχακάρυδο φρεσκοτριμμένο
ξύσμα πορτοκαλιού κατά βούληση (ιδανικά από βιολογικό και ακέρωτο πορτοκάλι)

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 σε αέρα

2 Τοποθετείς τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεις καλά να ενωθούν

3 Στρώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 25 χ 25 και αδειάζεις το μείγμα. Πατάς καλά να απλωθεί παντού και να είναι ομοιόμορφο

4 Τοποθετείς το ταψάκι στην τελευταία θέση του φούρνου και ψήνεις στους 170 σε αέρα για 20 λεπτά και έπειτα για άλλα 10 λεπτά στους 150 για να γίνει πολύ τραγανό

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠως να φτιάξτε την πιο απλή γκουρμέ σαλάτα
Επόμενο άρθροΠως θα φτιάξετε Φέτα Σαγανάκι