Πασχαλινό τσουρέκι σε καλαμάκι με υγρή σοκολάτα, μαφινς με μαρμελάδα αγριοτριανταφυλλιάς και πλεξούδα με χαλβά και καρύδια

Απαραίτητα Υλικά:

1,1 κιλά αλεύρι (κοσκινισμένο δύο φορές)
1 κύβος φρέσκια μαγιά (42g)
6 αυγά
320g ζάχαρη
100 γρ. βουτυρο
150 ml λάδι
250 ml φρέσκο ​​γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
τριμμένο ξυσμα λεμονιού
2 πακέτα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά με 50 ml γάλα, ζεστό, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, διαλύστε τη μαγιά και αφήστε την να φουσκώσει.
Διαλύστε τη ζάχαρη στο γάλα. Ανακατεύουμε το βούτυρο και το λάδι.
Στο μπολ στο οποίο θα ζυμώσουμε, κοσκινίζουμε το αλεύρι δύο φορές. Προσθέστε την αφρώδη μαγιά, το γάλα με τη ζάχαρη, τα χτυπημένα αυγά, το αλάτι, το μισό λαδι-βουτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Ζυμώνουμε τη ζύμη. Αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ και συνεχίστε να ζυμώνετε, προσθέτοντας το υπόλοιπο λαδι-βούτυρο σταδιακά, παίρνοντάς το με τις παλάμες σας η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική. Βάλτε το στο μπολ, καλύψτε το με μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μία ή δύο ώρες.

Διαιρέστε την Φουσκωμένη ζύμη σε τρία μέρη.

για τσουρεκι σε καλαμάκια: Πάρτε από τη ζύμη, απλώστε στον πάγκο και μόνο με τα χέρια σας, όχι με πλάστη, φτιάξτε μια μακριά λωρίδα. Στη μέση απλώσαμε με υγρή σοκολάτα. Τυλιξτε και πιέστε τις άκρες. Τυλίξτε το προκύπτον φυτίλι γύρω από ένα μακρύ καλαμακι.
Αφήστε να φουσκώσει ξανά, αλειψτε με χτυπημένους 2 κρόκους αυγού και 1 κουταλάκι του γλυκού νερό (αυτό προορίζεται για όλα τα τσουρεκια), πασπαλίστε με υγρή ζάχαρη και φέτες αμύγδαλα.

για τα muffins: Απλώστε τη ζύμη στην παλάμη. Στη μέση βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα τριαντάφυλλο.
Μαζεύουμε τα άκρα και τα διαμορφώνουμε σε μπάλα. Τοποθετήστε σε κουτιά muffin. Αφήστε να φουσκώσει, αλείψτε με κρόκο αυγού και πασπαλίστε με σπόρους παπαρούνας στη μέση.

Για την πλεξούδα: φτιάχνουμε τρεις λωρίδες από τη ζύμη. Στη μέση κάθε λωρίδας βάζουμε χαλβά. Τρίβετε τα καρύδια στο χαλβά. Τυλίξτε και πιέστε ελαφρά τις άκρες. Πλέκουμε τις 3 λωρίδες. Αφληστε να φουσκώσει. Αλειφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με καρύδια, αμύγδαλα σε φέτες, σπόρους και σταφίδες.

Ολα τα τσουρέκια ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά.
Έπειτα βάλτε ένα αλουμινόχαρτο πάνω, ανεβάζετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά.

Καλό Πάσχα 

Προηγούμενο άρθροΚέικ εσπεριδοειδών με σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδάλι με λεμονάτη sause από φρέσκα λεμόνια🍋