Πασχαλινό Τσουρέκι

Υλικά

500-600g αλεύρι
20 γρ μαγιά (1 πακέτο ξηρή μαγιά)
3 αυγά (ένας κρόκος για επάλειψη)
1 / 2 κουτ.γ αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο
100 g ελαίου για ανάμιξη
150 ml  γάλα
150 γραμμάρια ζάχαρης
βανίλια, σταφίδες λεμονιού, , σοκολάτα

Εκτέλεση

Η μαγιά με το ζεστό γάλα και λίγη ζάχαρη ενεργοποιείται για 10-15 λεπτά. Εάν χρησιμοποιείτε ξηρή μαγιά δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί, απλώς προσθέστε την. Κοσκινίστε το αλεύρι. Χτυπάτε τα αυγά (όχι κρύα από το ψυγείο) με τη ζάχαρη
μέχρι να διαλυθεί εντελώς στο μίξερ ή χρησιμοποιήστε έναν αναδευτήρα σύρματος. Λιώστε το βούτυρο. Ανακατέψτε τα πάντα με το κοσκινισμένο αλεύρι (αλάτι) και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη. Ζυμώστε με τα χερια σας λαδωμένα έως ότου η ζύμη απορροφήσει όλο το βουτυρο. Αφήστε να φουσκώσει για μία ή δύο ώρες. Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία βάζοντας τη ζύμη σε φούρνο με την πόρτα ανοιχτή στους 50 βαθμούς. Χωριστε το σε δύο μέρη ανοίξτε το σε 2 φύλλα προσθέτοντας σταφίδες, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς τυλίξτε σε ρολό και πλεξτε την κοτσίδα και βάλτε σε ένα ταψακι στρωμένο με χαρτί ψησίματος


Είναι καλό να μουλιάζετε τις σταφίδες στο ρούμι, το κονιάκ … Επίσης, μουλιάζω τα καρύδια (αμύγδαλα, καρύδια …)
Αφήστε το Πασχαλινό κέικ να φουσκώσει ξανά για να διπλασιάσει τον όγκο του. Αλείψτε με τον κρόκο αναμεμιγμένο με λίγο γάλα και πασπαλίστε με ελαφρώς βρεγμένη ζάχαρη.

Ψήστε στους 180 ‘για 40-50 λεπτά.

Καλό Πάσχα

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστή Σοκαλατόπιτα που κανείς δεν αντιστέκεται
Επόμενο άρθροΤο Τυρόψωμο της Γιαγιάς…δεν έχετε φάει πιο αφράτο