Πατάτες φούρνου με τρεις τύπους τυριών

Υλικά

πατάτες – 1 κιλό
κίτρινο τυρί – 100 g
τυρί – 100 γραμμάρια φέτα
κρεμμύδι – 1 κεφαλή σε μισοφέγγαρα
μοτσαρέλα – περίπου 100 g
κρέμα γάλακτος – 200 ml
θυμάρι
άσπρο πιπέρι
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε μισοφέγγαρα. Τους έβαλα σε αλατισμένο νερό και τα βράζω – μην τις βράσετε πολυ, διαφορετικά θα σπάσουν, θα πρέπει να παραμείνουν ελαφρώς σκληρές.
Μόλις μαγειρευτούν, στραγγίξτε τα σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίστε με θυμάρι, άσπρο πιπερι και μια πρέζα αλάτι εάν είναι απαραίτητο. Τριβω το τυρί φέτα σε μικρά κομμάτια και το προσθέτω στις πατάτες και το κρεμμύδι.
Ανακατέψτε ελαφρά. Ρίχνουμε όλο το μείγμα με τις πατάτες σε ένα ταψί ή πυρεξ.
Προσθέτω επίσης την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω κομμάτια  μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες και τέλος τρίβω το κίτρινο τυρί. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε ένα φούρνο προ θερμασμένο στους 200-220 βαθμούς.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣνακ με ρίγανη και θυμάρι
Επόμενο άρθροΟι πιο νόστιμες Μελιτζάνες Φούρνου