Πιπεριές σε σάλτσα Γιαουρτιού

Για αυτήν τη συνταγή χρειάζεστε:

– 8 κόκκινες πιπεριές και 8 πράσινες
– 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 3-4 ντομάτες
– 2 σκελίδες σκόρδο
– Μαϊντανό
– 4 κουταλιές γιαούρτι
– 2 κουταλιές αλεύρι
– αλατι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι
– ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Ξεσπορίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε τον εξωτερικό υμένα από την πιπεριά και τις βάζουμε σε ένα πιάτο
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι μέχρι να γίνει ημιδιαφανές.
Ταυτόχρονα χαράζουμε απο πάνω 4 μεσαίες ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό και μετά τις ξεφλουδίζουμε.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο σοταρισμένο κρεμμύδι μαζί με αλάτι πιπερι σκόρδο και μαγειρεύουμε με κλειστό καμάκι για 8 -10 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
Τηγανίζουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 4 κουταλιές γιαούρτι με αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα γιαουρτιού μέσα στο μείγμα ντομάτας προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαιντανό και ανακατεύουμε και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Στρώνουμε ακτινωτά τις πιπεριές πάνω στην σάλτσα πασπαλίζουμε με μαιντανό κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά

Είναι έτοιμο να το απολαύσετε

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο Ψαρί Πλακί είναι ένα νόστιμο ψητό ψάρι.
Επόμενο άρθροΤραγανά Τυροκούλουρα με παρμεζάνα