Η πιο γρήγορη Πορτοκαλόπιτα με φύλλο

Υλικά

Φύλλο κρουστας – 1 συσκευασία
αυγά – 3 τεμ.
ζάχαρη – 1 κουπα.
γιαούρτι – 1 κουπα.
μπεικιν παυντερ – 1 φακ.
βανίλια – 2 τεμ.
ξύσμα πορτοκάλια – 2 πορτοκάλια
χυμός – 1 πορτοκ
λάδι – λίγο περισσότερο από 1/2 κούπα.

Υλικά για το σιρόπι
1½ φλ. χυµό πορτοκαλιού
1 ποτήρι νερό
300 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι σε ροδέλες
Χυµός από 1 µικρό λεµόνι
1 ξυλαράκι κανέλας

Εκτέλεση

Βράζουµε τον χυµό σε κατσαρόλα µαζί µε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα, µέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουµε τις ροδέλες πορτοκαλιού και τον χυµό λεµονιού και βράζουμε άλλα 2-3 λεπτά. Αφήνουµε να κρυώσει τελείως.

Στη συνέχεια, όλα τα υλικά της πορτοκαλόπιτας αναμιγνύονται και αναμιγνύονται καλά.
Τα φύλλα πίτας σχίζονται σε μικρά κομμάτια και προστίθενται στο μείγμα κέικ.
Αδειαζουμε το μείγμα με τα φύλλα κρουστας σε μια φόρμα 20-22 εκ
Ψήνουμε το κέικ πορτοκάλι στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βγάζουμε απο το φούρνο την πίτα και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι απο πάνω να το ρουφήξει, και απολαύστε το τελικό αποτέλεσμα με το ζουμερό σιρόπι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑυτή είναι μια υπέροχη συνταγή για κουλουράκια!! Δοκιμάστε την!!
Επόμενο άρθροΚρητικά Χορτοπιτάκια της Dimitras (Νηστίσιμα)