Πορτοκαλόψωμο

Υλικά

Για τη ζύμη (ταψί τσερκι 24 εκ.)
350 γρ πορτοκάλια (1-2 πορτοκάλια)
250 γρ αλεύρι 00
250 γρ ζάχαρη
80 γρ πλήρες γάλα
80 γρ σπορέλαιο
3 αυγά (μεσαίου βαθμού)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ για κέικ (16 γρ.)
Για διακόσμηση
να δοκιμάσω ζάχαρη άχνη (ή μαρμελάδα πορτοκαλιού)

Πώς να φτιάξετε πορτοκαλόψωμο

Η προετοιμασία του κέικ είναι πραγματικά απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπαθεια.
Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε βιολογικά πορτοκάλια, καθώς η φλούδα πορτοκαλιού χρησιμοποιείται. Ανάβουμε το φούρνο στους 180°C

Παίρνετε τα πορτοκάλια, τα πλένετε καλά με τρεχούμενο νερό, τα στεγνώνετε και τα κόβετε σε φέτες και μετά σε μεγάλα κομμάτια, αφαιρώντας τυχόν χαλασμενα μέρη και σπόρους. Ζυγίστε 350 γρ. Κόβουμε και ανακατεύουμε τα πορτοκάλια.
Τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα πορτοκάλια στο μπλέντερ. Δώστε ένα πρώτο χτυπημα. Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε ξανά.


Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά και ανακατέψτε ξανά τα πάντα για λίγα λεπτά. Η ζύμη είναι ήδη έτοιμη!

Αλείψτε τη βάση του ταψιού με λίγο βουτυρο και αλεύρι και στρωστε λαδόκολα και στα πλαινα. Ρίξτε το μείγμα του κέικ με ανακατεμένα ολόκληρα πορτοκάλια απευθείας στη φόρμα του κέικ. Είναι μια μαλακή και σχεδόν ρευστή ζύμη!
Ψήνουμε το πορτοκαλόψωμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά.
Κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας και προσαρμόστε τους χρόνους ψησίματος του φούρνου σας.
Μόλις το κεικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα του.

Μπορείτε να το διακοσμήσετε με ζάχαρη άχνη και φέτες πορτοκαλιού ή να ετοιμάσετε ένα γλάσο πορτοκαλιού, ένα είδος ζεστού γλάσου πορτοκαλιού, χρησιμοποιώντας μαρμελάδα πορτοκαλιού ζεσταμένη σε χαμηλή φωτιά 2 καλές κουταλιές μαρμελάδα θα είναι αρκετές.
Τώρα μπορείτε να απολαύσετε το Κεικ. Θα νιώσετε πόσο απαλό και αρωματικό είναι!

Πορτοκαλόψωμο

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεικ με σιμιγδάλι….είναι απλό και νόστιμο
Επόμενο άρθροΓρήγορα τυροπιτάκια με φρέσκα κρεμμυδάκια