Πρασορυζόπιτα

Μια πίτα από την περιοχή μου, με αρκετά ενδιαφέροντα υλικά πολύ επιτυχημένη και αρέσει στην οικογένειά μου.

Προϊόντα:

Φύλλα κρούστας για πίτα,
4 αυγά,
150 ml. λάδι,
1 κουτ. μαγειρική σόδα,
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ,
370 γρ γιαούρτι,
1 κομμάτι πράσο,
2 κ.σ. ρύζι,
τυρί φέτα περίπου 250 – 300 γραμμάρια,
βούτυρο 0,75 γραμμ.

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ, το τριμμένο τυρί, 2 κουταλιές λάδι, το πράσο ψιλοκομμένο και το βρασμένο ρύζι.
Τα πράσα μπαίνουν ωμά, δεν τηγανίζονται. Παίρνω 1 κρούστα φύλλου, την αλείφω με λάδι, βάζω τη δεύτερη, την αλείφω με λάδι, πασπαλίζω με τη γέμιση και τυλίγω σε χαλαρό ρολό. Και έτσι μέχρι το τέλος.
Από πάνω βάζω μικρούς κύβους βούτυρο πασπαλίζω με ψιλοκομένο πρασο και λίγο τριμενη φέτα.

Από τη μία συσκευασία βγάζετε 6 ρολά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί πλήρως.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με ζύμη μοτσαρέλα στον φούρνο
Επόμενο άρθροΡολάκια Μελιτζάνας🍆