Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες

Υλικά

125 γρ ρύζι
250 γρ νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
50-70 γρ βούτυρο
½ κεφάλι άσπρο λάχανο (μικρό)
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
½ κουτ . αλεσμένος κόλιανδρος
400 γρ ντομάτες (στο χυμό τους)
200 γρ κρέμα γάλακτος
2-3 στ. μεγάλο. ηλιέλαιο
αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1
Ξεκινάμε το μαγείρεμα ετοιμάζοντας ρύζι. Πλένουμε καλά 125 γρ ρυζι και ρίχνουμε κρύο νερό σε αναλογία 1:2.
Αλατίζουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι αφού βράσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 15 λεπτά να ψηθεί το ρύζι.

ΒΗΜΑ 2
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους και τρίβουμε το καρότο στον χοντρό τρίφτη, ½ τεμ. ψιλοκόβουμε το λάχανο με ένα μαχαίρι.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 50-70 γραμμάρια βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει απαλό και διάφανο.
Προσθέστε τα καρότα στο τηγάνι και σιγοβράστε για 3 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο λάχανο και μαγειρέψτε τα όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει
το λάχανο για 5-7 λεπτά. Αυτός ο ελιγμός θα κάνει τα μελλοντικά ρολά λάχανου ζουμερά και τρυφερά. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά.

ΒΗΜΑ 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κρυωμένο ρύζι, τον κιμά και το μειγμα με το λάχανι. Προσθέστε στο μείγμα ½ κουτ. αλεσμένος κόλιανδρος.

ΒΗΜΑ 4
Ανακατεύουμε καλά και σχηματίζουμε μικρά λαχανοντολμάκια σε μορφή μακρόστενων μπουρεκιών ή όποια άλλη διαμόρφωση χρειάζεστε.
Λαδώνουμε ένα κεραμικό ταψί με 2-3 κ.σ. μεγάλο. ηλιέλαιο και απλώστε τα τεμπέλικα ρολά λάχανου σε μία στρώση. Προσπαθήστε να πιέζετε σφιχτά το ένα με το άλλο, γιατί τα ρολά λάχανου θα ψηθούν και η απόσταση μεταξύ τους θα αυξηθεί φυσικά.

ΒΗΜΑ 5
Για τη σάλτσα, ανακατέψτε πρώτα τις ψιλοκομμένες ντομάτες στον δικό τους χυμό (400 γρ.) και 200 ​​γρ κρέμα γάλακτος.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε καλά.

ΒΗΜΑ 6
Αδειάζετε το μείγμα που προκύπτει σε ταψι με του λαχανοντολμάδες και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣάλτσα με δαμάσκηνα για κρέας για τον χειμώνα
Επόμενο άρθροChocotorta από τη μακρινή Αργεντινή.