Σπιτικός Χριστουγεννιάτικος κορμός

Συστατικά

Για την Βάση
– 5 ασπράδια μεσαίου αυγού
– 2 κρόκους μεσαίου αυγού
– 130 γραμμάρια ζάχαρης (1/2 φλιτζάνι)
– 100 γραμμάρια αλεύρι σίτου (1 φλιτζάνι)
– 15 g χημικής μαγιάς ή μπεικιν παουντερ (1 κουταλιά της σούπας)
– 15 ml εκχύλισμα βανίλιας (1 κουταλιά της σούπας.)

Για την γέμιση
– 300 γραμμάρια τυρί κρέμα ή επάλειψη (2 φλιτζάνια) (τύπου Φιλαδέλφειας)
– 30 g καθαρής σκόνης κακάου (2 κουταλιές της σούπας)
– 200g βούτυρο λιωμένο (1 1/4 φλιτζάνια)
– 100 γραμμάρια ζάχαρης (1/4 φλιτζάνι)

Για την επικάλυψη σοκολάτας
– 400 g μαύρης σοκολάτας ή κάλυψης (2 φλιτζάνια)
– 70 γραμμάρια βουτύρου (3 κουταλιές της σούπας)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και χτυπάμε ένα μιξερ χειρός και μόλις ασπρίσει
ξεκινάμε και ρίχνουμε την ζάχαρη σιγά σιγά ενω χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ωραία μαρέγκα.
Χτυπάμε 2 κρόκους αυγών και του προσθέτουμε μέσα στην μαρέγκα, μαζί με το αλεύρι, μαγιά και βανίλια και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Σε ένα ταψί ρηχό στρωμένο με χαρτί ψησίματος αδειάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο στους 225 βαθμούς για 10 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο αλευρώνουμε μια μεγάλη πετσέτα ρίχνουμε την βάση επάνω στην πετσέτα ανάποδa και αφαιρούμε το χαρτί. Μετά τυλίγουμε την βάση μαζί με την πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη τυλιγμένη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, ζάχαρη, και χτυπάμε με ένα μιξερ χειρός.
Προσθέτουμε το κακάο ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε και το τυρί και χτυπάμε
με το μίξερ να γίνει κρέμα.

Ξετυλίγουμε την βάση την τετραγωνίζουμε και αλείφουμε την κρέμα αφήνοντας γυρω γύρω 4 εκ περιθώριο χωρις κρέμα.


Τυλίγουμε την βάση και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Λιώνουμε την σοκολάτα επικάλυψης σε ένα μπεν μαρί μετα προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε

Κόβουμε ελάχιστα τις ακρες του κορμού για να τις ισιώσουμε και τον αλείφουμε με την σοκολάτα με ένα


πινέλο. Με ένα πηρουνι κάνουμε τις γραμμές του κορμού

και τον βάζουμε σε μια πιατέλα.
Διακοσμούμε και πασπαλίχουμε με ζαχαρη άχνη.

Ετοιμοςςςςςςςςςςς

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη θολωτή Χριστουγενιάτικη σοκολατένια τούρτα…
Επόμενο άρθροΚρύο Κέικ Φουντουκιού…είναι φανταστικό