Ρολό Ferrero Rocher

…εύκολο και νόστιμο. Τέλειο επιδόρπιο για τα Χριστούγεννα. Πολύ εύκολο στην προετοιμασία και φαίνεται εντελώς εντυπωσιακό.

Υλικά

5 αυγά (Θερμοκρασία δωματίου)
90 γρ αλεύρι
120 γρ ζάχαρη
30 γρ κακάο σε σκόνη
κουταλάκι του γλυκού βανίλια
150 g σκόνης γκαρνι
175 ml κρύο γάλα
100 γρ λιωμένη σοκολάτα
60 γρ φουντούκι ή αμύγδαλο
10 κουταλιές της σούπας κρεμα γάλακτος (πολύ καυτή)
200 γρ σοκολάτα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ενός μίξερ βάσης ρίχνουμε τα αυγά τη ζάχαρη τη βανίλια και χτυπάμε για 10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα έως ότου πάρουμε ένα λευκό μειγμα σαν γιουρτι. Ανακατεύουμε 90 γραμμάρια αλεύρι με 30 γραμμάρια κακάο και αυτό το μίγμα το κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα αυγών σε δύο δόσεις και με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά.
Στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος σε ένα ρηχό ταψάκι διαστάσεων 27 X 43 cm και αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά
Στρώνουμε μία πετσέτα περίπου στις διαστάσεις του ταψιού πάνω στον πάγκο μας τι ραντίζουμε με νερό, από πάνω στρώνουμε μία λαδόκολλα και εκεί πάνω αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι απο το φουρνο και αφαιρούμε το χαρτί.
Στο επόμενο βήμα τυλίγουμε το παντεσπάνι με την πετσέτα σφιχτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτα.

Μέσα στο μπολ του μίξερ ριχνουμε το garni και 175 ml γάλα χτυπάμε έως ότου γίνει σαντιγί σε μέτρια ταχύτητα Στη συνέχεια μέσα στο μπολ ρίχνουμε 100 γρ λιωμένη σοκολάτα ξαναβάζουμε το μπολ στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου αναμυχθει η σοκολάτα, τα 3/4 στο ρόλο θα βλαλουμε στο ρολό και το
1/4 από πάνω. Ξεδιπλώνουμε το ρολό και ξεκινάμε και απλώνουμε τη σαντιγί με τη σοκολάτα.
Απλώστε 7 σοκολατακια ferrero rocher στη μακρια πλευρά και ξεκινάτε να τυλίγουμε αφαιρώντας τη λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολάκι 5 κσ κρέμα γάλακτος καυτη 200 γραμμάρια σοκολάτα δάκρυα και ανακατευετε κατέβετε να λιώσει .

Στη συνέχεια ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος καυτη και ανακατέψτε πάρετε ένα ρευστό μίγμα σοκολάτας. Μέσα στο μίγμα αυτό ρίξτε χοντροτριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύεται
Βάλτε το ρόλο πάνω σε μία σχάρα με ένα ταψί από κάτω και αλείψτε με το μείγμα σοκολάτας αμύγδαλο να το καλύψετε όλο και βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει για δύο με τρεις ώρες.
Όταν το βγάλετε κόψτε λίγο τις δύο άκρες για να το σώσετε και με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με το στόμιο αστέρι διακοσμήστε επάνω με ροζέτες με την υπόλοιπη κρέμα garni και βάλτε σοκολατάκια ferrero rocher και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη ή ότι άλλο θέλετε και είναι έτοιμο

Καλές Γιορτές

Προηγούμενο άρθροΚρέμα με σοκολάτα 🌹 και μπισκότα..
Επόμενο άρθροΜπούτι αρνίσιο, με κάστανα