Ρύζι με Λαχανικά

Υλικά (ποσότητες κατ’ εκτίμηση – δική σας – )

100 γρ. ρύζι σπυρωτό
200 γρ. σπανάκι
2 ξερά κρεμμύδια
1-2 καρότα
1 ή 1/2 πράσο, το άσπρο μέρος
Λίγο λάχανο
2-3 ραπανάκια – δίνουν χρώμα, ποικιλία και γεύση
Αλάτι
Πιπέρι
Κουρκουμά
Κάρι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι, πολύ λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένω καλά όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβω, εκτός απ’ το σπανάκι.
Τα ρίχνω όλα μαζί σε φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα με μπόλικο ελαιόλαδο. Σοτάρω καλά ώσπου να μαραθούν.
Ρίχνω στο κέντρο των μαραμένων λαχανικών το ρύζι. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω κουρκουμά και κάρι. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω λίγο νερό.
Κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και αφήνω να γίνει το φαγητό, ώσπου να είναι αλντέντε το ρύζι.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινό κέικ με σταφίδες και λουκούμι
Επόμενο άρθροΑρνί και κατσικάκι στη σούβλα, ένα βίντεο-σεμινάριο