Την σάλτσα ζυμαρικών με λαχανικά αυτή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ακόμα και πάνω σε σπιτική πίτσα ή σαν γέμιση σε λαζάνια φούρνου σε μακαρόνια ή ρύζι.

Για τη σάλτσα ζυμαρικών με λαχανικά θα χρειαστείτε:

  • 1 πράσο
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 10 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ
  • 150 γρ ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
  • 100 ml νερό ζεστό
  • αλάτι
  • ρίγανη ξερή ή βασιλικό φρέσκο και ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Περνάτε από τον τρίφτη ή το μούλτι όλα τα λαχανικά και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια.
  2. Βάζετε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τα ρίχνετε όλα μαζί (εκτός από τον πελτέ και την ντομάτα) και ανακατεύετε καλά για 5-7 λεπτά.
  3. Προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε καλά, συνεχίζετε με την ντομάτα, το νερό, το αλάτι και την ρίγανη και ανακατεύετε λίγο ακόμα.
  4. Χαμηλώνετε την φωτιά σε μεσαία ένταση και αφήνετε να σιγοβράσει η σάλτσα για 15- 20 λεπτά περίπου. Πού και πού την ανακατεύετε και τσεκάρετε να μην σωθούν εντελώς τα υγρά και κολλήσουν τα λαχανικά. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ρίχνετε λίγο ζεστό νερό και περιμένετε να πάρει μια βράση, μετά ανακατεύετε
  5. Σερβίρετε την σάλτσα με τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας και απολαμβάνετε με τριμμένο τυρί!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Προηγούμενο άρθροΑλμυρές Τηγανίτες με Λαχανικά Χαλούμι και Μπέικον
Επόμενο άρθροΑλευρόπιτα της Γιάννας