Σιροπιαστά Κρουασανάκια μήλου

Συστατικά

2 πακέτα ζύμη Pillsbury για κρουασαν ή σφολιάτα
220γρ βούτυρο
1 1/2 φλυτζάνια καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 1/2 φλιτζάνι σπριτε (ή άλλη σόδα λεμονιού)
2 μήλα (Golden ή Fuji)

Οδηγίες

Βουτυρώστε ένα ταψί ψησίματος 20 x 30 εκ.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
Καθαρίστε και βγάλτε το πυρήνα από μήλα, και κόψτε κάθε μήλο σε 8 φέτες
Βάλτε κάθε φέτα μήλου σε μία τριγωνική ζύμη(όπως είναι χωρισμένες η ζύμες pillsbury)
και τοποθετήστε τες στο βουτυρωμένο ταψάκι.

Κρουσανάκια με μηλο και σιροπι κανελας
Κρουσανάκια με μηλο και σιροπι κανελας

Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα, και όταν δέσει το σιρόπι, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίξτε το στις ζυμές με τα μήλα.
Ρίξτε τη σόδα στη μέση και κατά μήκος των άκρων του ταψιού(όχι πάνω από τους κυλίνδρους) Ψήστε για 35-45 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν καφέ. Σερβίρετε ζεστό.

ΠΗΓΗ: omgchocolatedesserts.com

Προηγούμενο άρθροΗ καλύτερη πατατόπιτα με φύλλο στο χέρι
Επόμενο άρθροΑλευρόπιτα η πιο γρήγορη πίτα