Σπανάκοπιτα ψήνεται χωρίς φύλλο

Υλικά

2 x ματσάκια φρέσκο σπανάκι ή σακουλάκι baby σπανάκι 500g
1 μικρό μάτσο φρέσκο άνηθο
1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυοσμο
Περιλαμβάνονται 4 ή 5 φρέσκα κρεμυδάκια σε φέτες
250 γραμμάρια τυρί κοταζ ή ανθοτυρο με λιγη φέτα (αν θέλετε) κατά προτίμηση λιωμενο σαν κρέμα
6 αυγά
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι γάλα
μισό φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
4-5 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο 180 c
Πλένετε και στεγνώνετε και ψιλοκόβετε όλα τα χόρτα
Κόψτε σε φέτες τα φρέσκα κρεμμυδάκια
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα χόρτα με το αλεύρι, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε με τα χόρτα, προσθέτουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι,
Ρίξτε το μείγμα σε ταψί μεσαίου μεγέθους περίπου 8-10 εκ βαθυ
Προσθέστε μεγάλες κουταλιές τυρί απο πάνω πασπαλίστε με παρμαζέν ψήστε για περίπου 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 20-30 λεπτά απολαύστε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτάκια με γέμιση καρύδι (Μαμμουλ)
Επόμενο άρθροΗ Σαλάτα του βοσκού