Υλικά (για 6 – 8 άτομα)
4-5 μέτρια πικάντικα λουκάνικα
1 ποτηράκι ροζέ κρασί (για το σβήσιμο)
3 πράσινες γλυκές πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
2 πράσινες γλυκές πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
1/2 πράσινη καυτερή πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
2 πατάτες μεσαίες κομμένες μπουκιές (όπως του κονσέρβες των 400 γρ. ντοματάκια απο-
φλοιωμένα & λεπτοκομμένα
1 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κύβο ζωμό βοδινού, διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό
1 πατάτα βραστή
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένοφ
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγο μαϊντανό Ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

    • Ρίχνετε μέσα στο νερό κομμένες «μπουκιές» τις 2 πατάτες. Βράζετε καλά και την 3η πατάτα,την ξεφλουδιζετε και την κρατάτε στην άκρη για τη σάλτσα.
    • Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα που έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά, τα ντοματάκια με το ζουμί τους, ένα βοδινό κύβο που διαλύσατε στο νερό, την πάπρικα, τη ζάχαρη, το κρεμμύδι και τις πατάτες. Τα αφήνετε να σιγοβρά ζουν για 15-20 λεπτά.
    • Στο μεταξύ σοτάρετε με λιγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τις πιπεριες.
    • Τις στραγγίζετε καλά και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να σιγοβράσουν.
    • Κόβετε σε ροδέλες τα λουκάνικα και τα σοτάρετε για λίγο, σε δυνατή φωτιά, μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς καθόλου λάδι ή βούτυρο, γυρίζοντάς τα συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα. Πετάτε όλο το λίπος που βγάλανε, τα ξαναγυρίζετε για λίγο στο τηγάνι σβήνετε με το κρασί  και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. 

  • Τα φήνετε, όλα μαζί, να σιγοβράσουν για άλλα 10 λεπτά.
  • Στο τελευταίο αυτό στάδιο ριχντε λίγο αλάτι και την καυτερή πιπεριά. Λιώνετε μέσα και τη βραστη
  • πατάτα για να δέσει η σάλτσα, πιέζοντας με το πιρούνι. Δυναμώνετε τη φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για 2-31 λεπτά και σβήνετε τη φωτιά. Μετά πασπαλίζετε από πάνω με τον μαϊντανό
  • και αφήνετ το φαγητό να τραβήξει.
Προηγούμενο άρθροΧατσαπούρι ένα ακαταμάχητο κασσερόψωμο
Επόμενο άρθροΜία Καρυδόπιτα διαφορετική χωρίς αυγά…νηστίσιμη