Σπιτικά μπισκότα βουτύρου

Απαραίτητα προϊόντα:

800 g αλεύρι
4 αυγά + κρόκο για επαλειψη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
200 g βούτυρο
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Κάνουμε ένα πηγάδι στο οποίο ρίχνουμε τη ζάχαρη, βανίλια και αυγά. Ανακατέψτε τη σόδα με γιαούρτι.
Όταν ενεργοποιηθεί η σόδα, ρίξτε το γιαούρτι πάνω στα αυγά.
Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στα άλλα συστατικά.
Μόλις βάλουμε όλα τα προϊόντα στο μπολ χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αρχίζουμε να ανακατευουμε.

Όταν σχηματιστεί η ζύμη, ζυμώστε με τα χέρια σας. Ισως πρέπει να προσθέσετε επιπλέον αλεύρι.
Ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη από τις οποίες σχηματίζουμε μικρές μπάλες (τόσο μεγάλες όσο ένα καρύδι). Βάζουμε τις μπάλες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτι ψησίματος. Βάλτε τα σε αποσταση γιατί όταν ψήνουμε τα μπισκότα αυξάνονται πολύ. Τους αλείχαμε με κρόκο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς έως ότου τα μπισκότα πιάσουν ένα χρυσό μαύρισμα (μεταξύ 10-15 λεπτών)

Σημείωση 1: Αυτή η δόση δημιουργεί 3-4 δίσκους. Φυλάσσετε σε ένα μπολ. Με την πάροδο του χρόνου, γίνονται πιο μαλακά.

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα σφολιατινια γραβιέρας
Επόμενο άρθροΓαρίδες με σάλτσα Σκόρδου