Σπιτικά μπισκότα ☕️

Συνταγή

600 g – 700 g αλεύρι
1/2 κουπα λάδι
1 κουπα ζάχαρη
2 τεμ. αυγά
1/2 κουπα γιαούρτι
βανίλια
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κρόκος για άλειμμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και αν θέλουμε προσθέτουμε και τριμμένη φλούδα λεμονιού.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαγειρική σόδα και μετά προσθέτουμε το αλεύρι.

Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη (αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι)
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά για να πλάθουμε πιο εύκολα τα μπαλάκια. (μπάλα σε μέγεθος καρυδιού)
Αραδιάζουμε τα μπαλάκια σε χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Προηγούμενο άρθροΚέικ με ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΦανουρόπιτα