Σπιτικό Κέικ Bounty

Ένα νόστιμο κέικ και πολύ, πολύ γευστικό. Είναι εύκολο να φτιαχτεί, με λίγα συστατικά και αρκετά κομμάτια. Έφτιαξα το κέικ στο μεγάλο ταψί.

Υλικά :

2 αυγα
170 γραμμάρια ζάχαρης
100 ml γάλα
110 ml λάδι
100 ml γλυκου νες καφέ
2 κουταλιές κακάο
320 g αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν

για την κρέμα:
600 ml γάλα
100 g βούτυρο
200 g ζάχαρης
150 g καρύδας
3 κουταλιές σιμιγδάλι
άρωμα βανίλιας

Γλασσο:
250 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
2 κουταλιές λάδι

Πώς να προετοιμάσετε σπιτικό κέικ Bounty.

1. Προετοιμάστε τον καφέ, να ειναι γλυκός και χρειαζόμαστε 100 ml ζεστού καφέ.
2. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το κακάο και προσθέστε τον ζεστό καφέ.
3. Στη συνέχεια προσθέστε το λάδι, το γάλα, τα αυγά και συνεχίστε να ανακατεύετε με το σύρμα.
4. Προσθέστε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε καλά και ρίξτε τη σύνθεση στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Βάλτε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.

5. Για την κρέμα: βάλτε το γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη στη φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε το σιμιγδάλι και μετά από 1-2 λεπτά και την καρύδα και ανακατευετε συνεχώς για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει. Βγάλτε την κρέμα από τη φωτιά και βάλτε τη ζεστή στο παντεσπάνι.

6. Βάζουμε τη σοκολάτα και το λάδι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Τοποθετήστε ελαφρά μ ένα κουτάλι σοκολάτας πάνω από το κέικ. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 1-2 ώρες ή μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα.

7. Βάλτε τη λεπίδα ενός μαχαιριού μέσα σε ζεστό νερό (για να κόψετε τη σοκολάτα ωραία, αλλιώς σπάει άσχημα), σκουπίστε το και χωρίστε το κέικ.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://farfuria-cu-gust.ro/

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα αφράτη με ένα,δύο,τρία τυριά!!!
Επόμενο άρθροMπισκότα αμυγδάλου…απο τις καλύτερες συνταγές. Είναι σαν τα αγοραστά τα αμυγδάλου