Τέλεια και πεντανόστιμη φανουρόπιτα!!!

Υλικά:

300 ml. ελαιόλαδο
350 ml. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
350 γρ.ζάχαρη
1 κσ.μαγειρική σόδα
1 κγ.κανέλα
200 ml.χλιαρό νερό
100 γρ.καρύδια χοντροκομμένα
120 γρ.σταφίδες
450 γρ.+ 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα (προαιρετικά).

Εκτέλεση:

1)Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.
2) Προσθέτω το νερό,το μισό χυμό πορτοκαλιού και στο υπόλοιπο ρίχνω τη σόδα ανακατεύοντας πάνω από το μπολ.Ο χυμός πορτοκαλιού θα αφρίσει και μπαίνει και αυτός στο μείγμα.Συνεχίζω με την κανέλα και τα καρύδια.
3)Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι ενσωματώνοντας το στο μείγμα.
4) Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και προετοιμάζω με λαδόκολλα το ταψί.
(Νο 30).
5)Σε ένα μικρό μπολ βάζω τις σταφίδες,τις μουλιάζω 5 λεπτά στο νερό τις στραγγίζω καλά.
6) Και προσθέτω 1 κ.σ.αλεύρι για να κολλήσει πάνω τους και να βοηθήσει τις σταφίδες να μην βυθιστούν στον πάτο της πίτας.

7) Τις ρίχνω τελευταίες στο μείγμα, ανακατεύω και το βάζω στο ταψί.
8) Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα περίπου.
9)Το βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά πριν αφαιρέσω την λαδόκολλα.Αφήνω να κρυώσει για τουλάχιστον άλλα 30 λεπτά πριν την κόψω σε κομμάτια.
10) Προαιρετικά μπορώ να γαρνίρω ραντίζοντας από πάνω με λίγη άχνη.
Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Τσιουκάνη Ελένη

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του Κουταλιού σύκο Βέροιας
Επόμενο άρθροΜερεντομπισκότα μόνο με 3 υλικά!!!