Τα κολοκυθάκια μειώνουν το σάκχαρο, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και αποτελούν ιδανική τροφή για όσους θέλουν να είναι υγιείς.

Το κολοκυθάκι ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, αποτρέπει την απόφραξη των αρτηριών, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και είναι μια εξαιρετική τροφή για την απώλεια βάρους.
Αυτό συμβαίνει επειδή το κολοκυθάκι είναι ένα φυσικό φαρμακευτικό βότανο. Η φλούδα, η σάρκα και τα άνθη του κολοκυθιού μπορούν να καταναλωθούν, ενώ στην ιταλική και γαλλική κουζίνα τρώγονται και οι σπόροι του. Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο κολοκύθι έχει περίπου 19 θερμίδες. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από μια μερίδα πράσινων λαχανικών, όπως το μπρόκολο ή τα λαχανάκια Βρυξελλών. Περιέχει επίσης 295 mg καλίου ανά φλιτζάνι, ή το 8% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και αποτρέπει την απόφραξη των αρτηριών.
Το μαγνήσιο μειώνει την αρτηριακή πίεση, οι βιταμίνες C και Α εμποδίζουν την εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης και οι φυτικές ίνες της κολοκύθας συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και στον καθαρισμό του παχέος εντέρου από τις τοξίνες.
Περιέχει επίσης κάλιο, ασβέστιο, φολικό οξύ και β-καροτένιο. Αυτό το πλούσιο θρεπτικό περιεχόμενο της πραγματικής μικρής κολοκύθας την καθιστά ιδανική για όσους ενδιαφέρονται τόσο για τις θερμίδες όσο και για την υγεία.

Το κολοκυθάκι διεγείρει το μεταβολισμό των κυττάρων, βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και συμβάλλει στη ζωτικότητα του σώματος.
Αν σας αρέσει να τρώτε και θέλετε να χάσετε μερικά κιλά, αυτή η πράσινη δίαιτα είναι ιδανική για εσάς.
Καλό για τον διαβήτη Τα μη αμυλούχα τρόφιμα, όπως το κολοκυθάκι, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του διαβήτη.
Οι φυτικές ίνες που είναι πλούσιες σε αυτά τα φρούτα επιβραδύνουν την απορρόφηση της γλυκόζης και βοηθούν τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2.

Επιπλέον, αυτές οι αδιάλυτες ίνες έχουν ενοχοποιηθεί για τη μείωση του κινδύνου διαβήτη. Επιπλέον, όσο μεγαλύτερη είναι η πρόσληψη φυτικών ινών, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος μεταβολικού συνδρόμου, ενός από τους παράγοντες που συμβάλλουν στον διαβήτη.
Μειώνει τη χοληστερόλη Τα κολοκυθάκια είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα χωρίς χοληστερόλη που μπορούν να συμπεριληφθούν στη διατροφή για να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης. Οι διαλυτές φυτικές ίνες μπορούν να επηρεάσουν την απορρόφηση της χοληστερόλης. Αυτό βοηθά στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης και της LDL χοληστερόλης στο αίμα. Προάγει την πέψη Εάν υποφέρετε από δυσπεψία, απλά συμπεριλάβετε το κολοκυθάκι στη διατροφή σας.

Το κολοκυθάκι περιέχει τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, γνωστές και ως “ρυθμιστικές” ίνες, επιταχύνουν τη διέλευση του νερού από τον πεπτικό σωλήνα. Αυτό μειώνει τον χρόνο κατά τον οποίο οι βλαβερές ουσίες έρχονται σε επαφή με το εντερικό τοίχωμα.
Εξαιρετικές διουρητικές ιδιότητες Η κολοκύθα είναι εξαιρετικό διουρητικό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε νερό.
Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση κολοκυθιού αυξάνει τη συχνότητα της ούρησης και βοηθά στην αποβολή της περίσσειας νερού στο σώμα, γεγονός που είναι σημαντικό για την πρόληψη και τη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Προηγούμενο άρθροΠιροσκί Πατάτας
Επόμενο άρθροΠανεύκολα αλμυρά muffins