H καλύτερη συνταγή για τα πιο ωραία, αφράτα μελομακάρονα, εύκολα και σωστά σιροπιασμένα! Είναι τα πιο νόστιμα, αρωματισμένα μελομακάρονα που έχετε δοκιμάσει!!!                        ΥΛΙΚΑ :
1 και 1/4 φλιτζάνι λάδι
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
3 έως 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 και 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα κονιάκ
1 και 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι
Φλούδες τριμμένα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι :
 1 κούπα ζάχαρη
 1 κούπα μέλι
 2 φλιτζάνια νερό
 1 μεγάλη φλούδα πορτοκαλιού
 1 μεγάλη φλούδα λεμονιού
 1 ραβδί κανέλας
Για την επικάλυψη:
 1 φλιτζάνι από χοντροκομμένα καρύδια αναμειγμένα με 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και  1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προτείνω να ζυγίσετε τα υλικά να τα έχετε όλα μετρημένα μπροστά σας.
Σε ένα μίξερ χτυπήστε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε 2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια το προσθέτετε στο μείγμα λαδιού και πορτοκαλιού.
Συνεχίζετε να χτυπάτε, ενώ προσθέτετε το κονιάκ, το σιμιγδάλι, το πορτοκάλι και τη φλούδα λεμονιού, τα γαρίφαλα και την κανέλα.
Γυρίστε το μίγμα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε απαλά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι ανάλογα με τις ανάγκες, έτσι ώστε να έχετε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Αφήστε να σταθεί για 30 λεπτά σκεπάζοντας με μεμβράνη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού και πλάθετε μικρά μελομακάρονα. Τοποθετήστε τα λαμαρίνες αραιά μεταξύ τους. Πατάτε ελαφρά την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι για νασχηματιστούν οριζόντιες γραμμές. Θα βοηθήσει να απορροφήσουν σωστά το σιρόπι αφού ψηθούν.
Ψήστε για περίπου 25 λεπτά, στον αέρα, στους 160 βαθμούς C. Πρέπει να ροδίσουν καλά και να είναι τραγανά. Θα το καταλάβετε από τη μυρωδιά τους. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.

Για το σιρόπι μελιού :
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό και βράζετε.
Προσθέστε την φλούδα πορτοκαλιού, τη φλούδα λεμονιού και το ραβδί κανέλας και σιγοβράστε για
περίπου 15 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά.
Για να τελειώσετε :
Για μελωθούν τέλεια πρέπει τα μελομακάρονα να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό.
Τα βουτάτε στο σιρόπι, 2 ή 3 κάθε φορά, και τα αφήνετε περίπου 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
Θα πρέπει να απορροφήσουν σιρόπι, αλλά να εξακολουθούν να παραμένουν τραγανά.
Αφού τα σιροπιάσετε, όπως είναι ακόμα ζεστά, τα πασπαλίζετε με το χοντροκομμένο καρύδι.
Τα μελομακάρονα μπορούν να κρατήσουν για περίπου τρεις εβδομάδες.
Φτιάξτε τα!!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαι όμως, το πιο απλό φαγητό στον κόσμο έχει τα μυστικά του
Επόμενο άρθροΚορμός με Καρύδια και Σταφίδες