Συστατικά

3/4 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 φλιτζάνι κονσερβοποιημένο πολτό κολοκύθας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
6 κουτ. Σούπας βούτυρο
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές της σούπας μαγιά συν 1 κουτ
1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό
5 φλιτζάνια αλεύρι
15-20 μισά καρύδια
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο, για το βούρτσισμα

Κατευθύνσεις
Ρίξτε το ζεστό γάλα σε ένα μπολ, προσθέστε βούτυρο και ανακατέψτε για να λιώσει. Προσθέστε ζάχαρη, πουρέ κολοκύθας, αλάτι στο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν τα πάντα.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε μαγιά, νερό και ζάχαρη. Όταν γίνεται αφρώδες προσθέστε στο μείγμα κολοκύθας και προσθέστε το αυγό.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν. Η ζύμη θα είναι κολλώδης.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια ξύλινη σανίδα που έχετε αλευρώσει πρώτα με λίγο αλεύρι. Ζυμώστε και σχηματίστε τη ζύμη σε σχήμα σφαίρας, τοποθετήστε το σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύψτε με ένα πανί. Αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.
Ζυμώνουμε τη ζύμη και το κόβουμε σε 20-30 κομμάτια.
Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε σχήμα μπάλα με το χέρι. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, δώστε 6 περικοπές στην άκρη για να μιμείται τα πέταλα λουλουδιών αλλά αφήστε το κέντρο άκοπα.
Πιέστε το κέντρο με το δάχτυλό σας και βάλτε τα μισά καρύδια.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που είναι στρωμένο μ χαρτί ψησίματοε και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο 185ºC.
Βουρτσίστε με αυγ;o και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσήσουν.
Βουρτσίστε τα ρολά με λιωμένο βούτυρο.

ΠΗΓΗ: greekscookbetter.com

Προηγούμενο άρθροΤο γιουβέτσι του Χασάπη
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με ούζο και σουσάμι