24 λουκουμάδες 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Συστατικά

200 γρ ξινομυζήθρα
2 αυγά
1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
200 γρ αλεύρι δυνατό
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο για τη βοήθεια του πλασίματος
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ζαχαρη άχνη για το σερβίρισμα
μαρμελάδα ή κάποιο ζελέ για συνοδευτικό

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανάμιξης βάζουμε την ξινομυζήθρα και τα αυγά. Με πιρούνι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Θα προκύψει ένα μείγμα το οποίο θα μπορούμε να το πλάσουμε.

Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και παίρνουμε μια ποσότητα με μικρό κουταλάκι, την πλάθουμε σε μέγεθος μικρού βερίκοκου. Αραδιάζουμε πάνω σε λαδωμένο χαρτί ψησίματος.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί (προσοχή να μην κάψει πολύ) προσθέτουμε λίγους λίγους τους λουκουμάδες γυρίζοντας συνέχεια, με τη βοήθεια πιρουνιού, για 2-3 το πολύ λεπτά. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτα.
Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστοί πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και συνοδεύοντας με μια μαρμελάδα ή ένα ζελέ.

Σημειώσεις
Προσοχή στο τηγάνισμα η ένταση της εστίας δεν πρέπει να είναι στο δυνατό, διαφορετικά, επειδή οι λουκουμάδες περιέχουν ζάχαρη θα πάρουν πολύ σκούρο χρώμα.
Αντί της ξινομυζήθρας μπορούμε να βάλουμε ένα μαλακό ανθότυρο.
Αντί της ζάχαρης μπορούμε να περιλούσουμε με ένα καλό μέλι!!

ΠΗΓΗ: www.asproylas.gr

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με ζυμαρικά και ένα κρεμώδες dressing
Επόμενο άρθροΗ Πρασόπιτα της Κας Ξανθής…