Συστατικά

1 αυγό,
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (30 γραμμάρια),
Ένα μισό φλιτζάνι φυτικό λάδι (55 ml),
1 φλιτζάνι νερό (110 ml),
Ένα μισό φλιτζάνι σιμιγδάλι (50 γραμμάρια),
1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα (50 γραμμάρια),
1 κουτάλι σούπας ξηρή στιγμιαία μαγιά,
Ένα μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος,
1 τριμμένη φλούδα λεμονιού,
2 φλιτζάνια αλεύρι παντός είδους (300 γραμμάρια).
Για το σιρόπι.
2 φλιτζάνια ζάχαρης,
2 φλιτζάνια νερό (400 ml),
Ένα τέταρτο χυμό λεμονιού.

Διαδικασία της συνταγής 
Στην αρχή, προετοιμάστε τη ζύμη. Συνδυάστε όλα τα συστατικά εκτός από το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ. Στη συνέχεια, προσθέστε αργά το αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη. Πάρτε μια μαλακή ζύμη.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο κύκλο με έναν πλάστη σε πάχος 1 cm. Κόψτε τη ζύμη χρησιμοποιώντας τυχόν κόπτες μπισκότων που θέλετε και στη συνέχεια κόψτε τη ζύμη στο κεντρο χρησιμοποιώντας ένα κάλυμμα απο μπουκαλάκι του νερού.
Βουρτσίστε τον κρόκο αυγού πάνω τους και περάστε τα από σουσάμι. Και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Βάλτε τα στο προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Προετοιμάστε το σιρόπι. Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και βράστε. Αφού αρχίσει να βράζει, σιγοβράζετε για 5 ή 6 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμότητα. Προσθέστε τα κρύα κουλουράκια στο σιρόπι και αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι για 30 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια, βγάλτε τα από το σιρόπι και τοποθετήστε τα σε ένα ξεχωριστό δίσκο ή πυρέξ. Στο τέλος, ρίξτε το σιρόπι που έχει απομείνει από πάνω.
Όταν τα κουλουράκια λεμονιου κρυώσουν, σερβίρετε.