Δείτε Επίσης: Μπακλαβαδάκια για να γλείφετε τα δάχτυλα σας | Μπακλαβάς ρολάκια με καρύδι και φυστίκι Αιγίνης

Μπακλαβαδάκι με σοκολάτα

Η Συνταγής είναι της Κας Μαρίας Καρανικόλα

Υλικά

Ζύμη
1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κουταλιά κοφτή αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
300-400 γρ περίπου αλεύρι.
Ζυμώνω ώσπου να πετύχω μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια,και την αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.

1/2 πακέτο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για επάλειψη και ενδιάμεσα στα φύλλα

Γέμιση
1 κούπα καρύδια και αμύγδαλα τριμμένα
1/2 κουταλιά κανέλα Κευλάνης
Την ανακατεύω.

Σιρόπι
Υλικά
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλική
1/2 κούπα μέλι
1 ξύλο κανέλας
1 αστερία γλυκάνισου

200 γρ σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

Φύλλα
Ανοίγω φύλλα με την μηχανή ή με πλάστη όσο ποιο λεπτά γίνεται.
Κάθε φύλλο το πασπαλίζω με τα υλικά της γέμισης.
Τοποθετώ μια βέργα ανάμεσα που έχω για αυτήν την δουλειά και ρολάρω το φύλλο μου.
Συνθέτω τα μπακλαβαδάκια σε ταψί τετράγωνο διαμέτρου 26 εκατοστών μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου και να γεμίσει.
Τελειώνω με επάλειψη βουτύρου το μπακλαβάδακι, προσθέτω γαρίφαλα και το χαράζω.
Ψήνω στους 180 βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά της ώρας περίπου ανάλογα τον φούρνο.

Σιρόπι εκτέλεση

Βάζω τα υλικά να τα βράσω εκτός το μέλι και ανακατεύω καλά με ξύλινο κουτάλι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός μετράω 5 λεπτά και το σβήνω.
Στο τελευταίο λεπτό ανακατεύω καλά μέσα το μέλι να διαλυθεί.
Σε άλλο σκεύος σε μια κουταλιά βούτυρο συγχρόνως λιώνω την σοκολάτα γάλακτος, και αφού κατεβάσω το σιρόπι από την φωτιά, ενσωματώνω τα δύο μείγματα ανακατεύοντας γρήγορα.
Σιροπιάζω το μπακλαβαδάκι κουταλιά κουταλιά να πάει παντού με ζεστό σιρόπι και εντελώς κρύο το γλυκό μου.. Αφήνω 2 ώρες να σταθεί και να εμποτιστεί μέχρι μέσα το γλυκό, πασπαλίζω με αμύγδαλα και σερβίρω!!!.

Δείτε Επίσης: Μπακλαβαδάκια για να γλείφετε τα δάχτυλα σας | Μπακλαβάς ρολάκια με καρύδι και φυστίκι Αιγίνης

Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα με Κρέμα και Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΜπουγιουρντί με τυριά σε πήλινο