Τυροψωμάκια με λουκάνικο

Θα εκτιμηθεί από όλους με την εύχρηστη εμφάνιση και τη γεύση του 👌

Απαραίτητα υλικά

Για τη ζύμη
1 ποτήρι ζεστό γάλα 200 ml
1 ποτήρι ζεστό νερό 200 ml
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά 10 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 20 γραμμάρια
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο 150 γραμμάρια
Μισό ποτήρι λάδι 45 ml
2 κουταλιές ξύδι σταφυλιού 20 ml
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 8 γραμμάρια
6 φλιτζάνια αλεύρι 800 γραμμάρια

Για το εσωτερικό
Φετες λουκάνικο Λουκάνικο και 100 γραμμάρια τυριού τσένταρ

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το γάλα, νερό, μαγιά ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα συρμα.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, λαδι , ξύδι, αυγό και ανακατεύουμε με μία μαριζ.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε να παρουμε μια συνοχή ζύμης και ρίχνουμε και το αλάτι.
Μόλις έχουμε την ζύμη ξεκινάμε και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να παρουμε μία μαλακεί και λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χερια.

Σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να κατσει.
Μόλις φουσκώσει καλά την βγάζουμε στον πάγκο και την κάνουμε ένα μανίκι και χωρίζουνε οριζόντια στα 2 και κάθετα στα 14 κομμάτια.

Παίρνουμε ένα ένα και πλάθουμε σε μπαλάκια και τα σκεπάζουμε.
Στην συνέχεια ανοίγουμε το πρώτο μπαλάκι σε πιτακι βαζουμε μέσα ένα κομματάκι τυρί και ένα κομματάκι λουκάνικο και το κλεινουμε σε μπαλα παλι


το βουτάμε μέσα σε ένα πιατο που έχουμε λιωμένο βουτυρο και μετα μέσα στο σουσάμι και τα βάζουμε στο ταψί μας κυκλικά.


Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με κρέμα…αξίζει να το δοκιμάσετε
Επόμενο άρθροΑπλή και νόστιμη συνταγή πίτας λαχανικών….για αποτοξίνωση