Σφολατομπακλαβαδάκια

Υλικά

120 ml γάλα
140 γρ γιαούρτι
110 ml λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 αυγό
25 g βούτυρο
80 γρ κορν φλαουρ
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
3,5 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
καρυδιά

Αλεύρι για τα φύλλα

Για το μέλωμα:
4 κουτ.σ. γεμάτες μέλι (ανθέων ή άλλο επιλογής)
1/3 κουτ.γλ.κανέλα σε σκόνη
1/2 πορτοκαλάκι ακέρωτο
3-4 σταγόνες λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό, λάδι, γιαούρτι, γάλα, βούτυρο, και ανακατευουμε με ένα σύρμα χειρός να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το λεμόνι , ξύδι, κορν φλαουρ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, μπεικιν και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια συνοχή ζύμης και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να παρουμε μια μαλακή και μη κολλώδης ζύμη. Σκεπαζουμε την ζύμη και την αφήνουμε 15 λεπτά.
Μετα την ζυμώνουμε λίγο πάλι και είναι έτοιμη.

Πλάθουμε ένα κορμό ζύμης και κόβουμε σε 25 κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από καρύδι και τα παλθουμε σε μπαλίτσες. Σκεπάζουμε για 15 λεπτά.


Αλευρώνουμε μια μπαλίτσα και ανοίγουμε με πλαστη σε μέγεθος λίγο μεγαλυτερο από ένα πιατακι καφε.


Φτιαξτε πεντε φυλλα με τον ιδιο τρόπο. Βάλτε το ένα φύλλο πάνω από το άλλο και αλευρώστε ενδιάμεσα και όχι το τελευταίο από πάνω. Φτιαξτε όλα τα μπαλακια σε 5αδες και σκεπαστε τα

Παιρνουμε μια μια πεντάδα και με αλεύρι ανοίγουμε φύλα σε μέγεθος ταψιού πίτας.
Ρολ άρουμε τα φύλλα και φτιάχνουμε ένα κορδόνι και κόβουμε σε κομματακια 2-2.5 εκ μηκος.


Κάθε κομματακι με τον πλαστη το κάνουμε σαν φωλιά και γεμίζουμε 1 κγ καρύδι και το κλείνουμε εννοώντας τις ακμές.


Ρίχνουμε μία κουταλιά λάδι πάνω από καθε ένα μπαακλαβαδακι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά

Λίγο πριν το πέρας του ψησίματος βάζουμε σε κατσαρολάκι το μέλι σε σιγανή φωτιά να ρευστοποιηθεί τελείως μαζί με την κανέλα και το πορτοκαλάκι. Διατηρούμε ρευστό και ζεστό και αφαιρούμε το πορτοκάλι και τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Μόλις το γλυκό ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο και με κουτάλι μελώνουμε το γλυκό μας δίνοντας έμφαση στα
σημεία που έχουν κοπεί τα κομμάτια. Όσο μέλι απομένει το ρίχνουμε σιγά σιγά από πάνω (όχι απότομα, να στάζει λεπτή γραμμή από την κατσαρόλα). Θέλουμε ΚΑΥΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΜΕΛΙ και πάντα με απαλές κινήσεις!!!!!!!

Ετοιμαααααααααα

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά με μέλι και βαλσάμικο!…θα ξετρελαθείτε με την σάλτσα του!
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα Σαγανάκι