Τσουρεκάκια βήμα βήμα

Συστατικά:

8 αυγά
2-φλιτζάνια ζάχαρη
3-φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
2,2 kgr αλεύρι
2 κουταλιές αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μπεικιν παουντερ
1 κσ μαχλέπι(προαιρετικό)
2-συσκευασίες ξηρής ζύμης
1 κουτί γάλα εβαπορε 340gr. (συν να προσθέσετε 340gr νερό)
¾ φλιτζάνι κανονικό γάλα

Εκτέλεση

1. Για να ξεκινήσετε, λιώνετε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα εβαπορε, το κανονικο γάλα και το νερό – και αφήστε στην άκρη


2. Για την μαγιά: τοποθετήστε τη μαγιά σε ¼ φλιτζάνι ζεστού νερού με ½ κουταλάκι ζάχαρης (θα φουσκώσει).


3. Σε ένα μεγάλο δοχείο ανάμιξης χτυπάτε αυγά, προσθέστε το μείγμα βουτύρου, μαχλέπι, ζάχαρη, μαγιά, αλάτι, μπεικιν παουντερ.

  

4. Σταδιακά προσθέστε αλεύρι ενώ ζυμώνετε.

5. Προσθέστε ένα λεπτό στρώμα λαδιού για να μην στεγνώσει και στη συνέχεια καλύψτε και αφήστε να φουσκώσει 2 με 3 ώρες.

6. Ζυμώστε με γροθιές τη ζύμη και σχηματίστε-τοποθετήστε σε λαδωμένο μπολ (σκεπασμένο) και αφήστε να φουσκώσει περίπου 2 με 3 ώρες.

7. Περάστε με το μείγμα αυγού από πάνω, πασπαλίζουμε και με σουσάμι (προαιρετικά)
8. Ψήστε 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ: unclenorics.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΜίνι Κέικ Αφράτα με βάση μαρμελάδας
Επόμενο άρθροΤα κουλουράκια μιας Αρμένισας Γιαγιάς