Συστατικά

Για την Ζύμη
4 ½ φλιτζάνια / 540g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού / 10g στιγμιαία ξηρή μαγιά
¼ φλιτζάνι / 50g λευκή ζάχαρη
1 ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι / 250ml χλιαρό γάλα
½ φλιτζάνι / 125ml ξυνόγαλο ΒΛΕΠΕ ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1
⅓ φλιτζάνι / 75 γρ. Λιωμένο βούτυρο
Για την Γέμιση και από πάνω
6 κουταλιές / 85 γρ. Βούτυρο
1 κουτάλι σούπας ψιλοκομμένο ή λιωμένο σκόρδο
¾ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα μικτά βότανα (ριγανη – κυμινο – βασιλικο κλπ)
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ή πιπέρι καγιέν
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Οδηγίες
Για να κάνετε την ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά με ένα αυγοδάρτη (ΒΛΕΠΕ ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2)
Συνδυάστε το ζεστό γάλα, το ξυνόγαλο και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε για να το συνδυάσουμε.
Αδειάστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 5 έως 8 λεπτά για να σχηματίσουν μια απαλή και λεία ζύμη.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, καλύψτε και κρατήστε το σε μια ζεστή περιοχή της κουζίνας σας.


Αφήστε την ζύμη να ηρεμήσει για 45 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Για την Γέμιση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλλα. Προσθέστε το σκόρδο, τα αποξηραμένα μικτά βότανα και το πιπέρι καγιέν ή την πάπρικα.
Κρατάτε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Μην αφήνετε το βούτυρο να βράσει, διαφορετικά, κινδυνεύετε να κάψετε το σκόρδο.
Το κάψιμο του σκόρδου θα προκαλέσει πικρή γεύση. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και κρατήστε την άκρη για την γέμιση και από πάνω.


Πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το μισή για το γέμισμα και το μισό για την επικάλυψη.
Άνοιγμα Ζύμης
Αφού η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος (45 λεπτά), χτυπήστην προς τα κάτω και γυρίστε την έξω από το μπολ πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Ανοίξτε την με τον πλάστη σε ένα ορθογώνιο (μήκος 40εκ και πλάτος 25εκ.). Να είστε υπομονετικοί με τη ζύμη.
Βουρτσίστε το ½ του μείγματος βουτύρου σκόρδου ομοιόμορφα πάνω από την τυλιγμένη ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σφιχτά κατά μήκος.
Κόβουμε σε 12 κομμάτια και τοποθετούμε σε ένα ταψί (22 x 33 cm). Καλύψτε και αφήστε για 15 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Ψήστε τα ρολά για 25 έως 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.


Αφαιρέστε από το φούρνο και βουρτσίστε τα ζεστά ρολά με το υπόλοιπο μίσο μειγμα σκόρδου και σερβίρετε ζεστά.
Σημειώσεις συνταγής
1. Το ξυνόγαλο είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή. Αν δεν έχετε ξυνόγαλο τότε προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού ή ξίδι σε ½ φλιτζάνι (125ml) γάλα.  Αφήστε το να παραμείνει για πέντε λεπτά πριν χρησιμοποιήσετε τη ζύμη.

2. Κατά τη μέτρηση των ξηρών συστατικών σας στο μπολ, μην τοποθετείτε τη ζάχαρη και το άλας απευθείας πάνω από τη μαγιά.
Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει την απενεργοποίηση της ζύμης. Τοποθετήστε το σε αντίθετες πλευρές του μπολ μέχρι να είναι έτοιμο για ανάμειξη.

ΠΗΓΗ: thegardeningfoodie.com

Προηγούμενο άρθροΓλυκές Μπάρες Καρύδας…
Επόμενο άρθροΠως θα στεγνώσετε τα ρούχα σας πιο γρήγορα το Χειμώνα