Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Το μέγεθος του ποτηριού νερού που χρησιμοποιώ: 250 ml
Το μέγεθος του ποτηριού κρασιού που χρησιμοποιώ: 125 ml

Υλικά

3 αυγά (1 προορίζεται για τρίψιμο στον κρόκο)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτηρι κρασιού λάδι
1 ποτήρι κρασιου γιαούρτι
1 φακ μπέικιν πάουντερ
1 φακ βανίλιας
1 μεγάλο πορτοκαλί ξύσμα
125 γρ. Βούτυρο
5,5 φλιτζάνια αλεύρι (προσθέστε ελεγχόμενa)

Για διακόσμηση:
Κρόκος αυγού
καρύδια

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε την ζάχαρη, 2 αυγά, και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να
ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το λαδι, γιαούρτι, και ανακατευουμε καλα.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, βουτυρο, και ανακατευουμε και το λιώνουμε.
Προσθέτουμε αλεύρι σταδιακα το μπεικιν, βανίλια και ανακατευουμε να πάρει μια συνοχή
ζύμης και ζυμώνουμε με το χερι μέχρι να έχουμε μια μπισκοτένια ζύμη.


Παιρνουμε κομμάτια ζυμης περίπου 40 γρ και πλαθουμε μπαλες που τις ισιωνουμε λιγο με την παλάμη μας, και τις τοποθετούμε μέσα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.


Αλειφουμε με το κρόκο του αυγού που κρατήσαμε και βουταμε την πάνω πλευρα μέσα σε ένα μπολάκι με τριμμένο καρύδι 


Με λενα μαχαιρακι κάνουμε ένα σταυρό από πάνω.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προ θερμασμένο φουρνο για 25 λεπτά

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροXωριάτικη Τυρόπιτα με τρία τυριά
Επόμενο άρθροΕύκολη συνταγή ψωμιού στο σπίτι