Χαλβάς σιμιγδαλένιος με γεύση πορτοκάλι και κανέλλα

Αυτός ο χαλβάς σιμιγδαλένιος με γεύση πορτοκάλι και κανέλλα είναι ένα πραγματικά απολαυστικό γλυκό που ξεχωρίζει! Ο συνδυασμός των αρωμάτων είναι απλά μαγευτικός, με το πορτοκάλι να δίνει μια δροσιστική και φρουτώδη πινελιά, ενώ η κανέλα προσθέτει μια ζεστή και γλυκιά νότα. Η υφή του χαλβά είναι ιδανική, όχι πολύ σκληρή αλλά ούτε και πολύ μαλακή, και λιώνει απαλά στο στόμα.

Υλικά

2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σπορέλαιο

Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλλας
2 γαρίφαλλα
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
χυμό απο δύο πορτοκάλια

Εκτέλεση

Τσιγαρίζω το σιμιγδάλι στο λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και προσέχουμε να μήν αρπάξει.


Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα βράζω για 5 λεπτά.
Ρίχνω με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύω ,σε χαμηλή πάλι φωτιά, μέχρι να πήξει.


Βάζω σε φόρμα η πυρέξ το αφήνω να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο.


Την επόμενη και ανάλογα τα γούστα μας πασπαλίζω με κανέλλα και σερβίρω.
Εάν θέλετε στα υλικά μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες .

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αρωματικά μπαχαρικά, όπως σταφίδες, ξηρούς καρπούς ή ξύσμα λεμονιού.
  • Αν θέλετε ο χαλβάς σας να έχει πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείτε να βάλετε περισσότερο χυμό ή ξύσμα.
  • Ο χαλβάς διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

Καλή σας όρεξη!

 

Η Συνταγή είναι του Γιάννης Αραμπατζής

Προηγούμενο άρθροΚιμαδόπιτες με τραγανή κρούστα της γιαγιάς…υπέροχο σνακ και για το γραφείο
Επόμενο άρθροΣπιτική συνταγή κωκ ταψιού