Χιονομπαλίτσες σιροπιαστές

Υλικά

1 Spry 350γρ(φυτικό βούτυρο )
2 ποτ ζάχαρη
6 αυγά

1/2 ποτηράκι ανθόνερο
1 βανίλια
8 ποτ.αλευρι ζαχαροπλαστικής

Σιρόπι:
4 ποτ νερό
4 1/2 -5 ποτ ζάχαρη
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Τα χτυπάμε καλά στο μίξερ το βουτυρο και την ζαχαρη
Ριχνουμε τα αυγα ενα ενα στο μίξερ και χτυπάμε καλά να γίνει σαν σαντιγί.
Στην συνεχεια το ανθοτερο και την βανίλια και χτυπάμε
Συνεχιζουμε με το αλευρι και το μπεικιν παουντερ κοσκινισμενο και ανακατευουε.
Το βάζουμε λίγο λίγο στο μίξερ. Στο τέλος ζυμώνουμε με το χέρι.
Κάνουμε μπαλίτσες. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βρασει 4-5 λεπτά.
Ζεστες οι χιονομπαλίτσες κρύο το σιρόπι. Για να δούμε αν τράβηξα σιρόπι τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα.
Πασπαλίζουμε με ιντοκάρυδο. Θα χρειαστούμε 300γρ.ιντοκάρυδο.
Βάζουμε σε τάπερ, βάζουμε μια στρώση λαδόχαρτο και μετά την επόμενη στρώση. Όταν κρυώσουν κλείνουμε το τάπερ.

Καλή επιτυχία!!!

H Συνταγή είναι της Despo Ermogenous

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά κοχύλια με μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΘεικοι Ταραμοκεφτεδες νηστίσιμοι για την καθαρά Δευτέρα