Χιονούλα με 2 κρέμες

Υλικά

Παντεσπανι:
5 ασπράδια αυγών
5 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές λάδι
4 κουταλιές αλεύρι
1/2 φακ μπεικιν παουντερ

Κρέμες

5 κρόκους
150 γραμμάρια ζάχαρης
3 πακέτα ζάχαρης βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας κορν φαλουρ
500 ml γάλακτος
250 γραμμάρια μαλακού βουτύρου
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Αλλα συστατικά:
200 γραμμάρια μπισκότων Petit Beurre
4 κουταλιές ζεστό γάλα για σιρόπι κορυφή
Το γάλα που χρειάστηκε για να μαλακώσει τα μπισκότα (περίπου 150)
2-3 ποτήρια κρεμα γάλακτος
Νιφάδες καρύδας για διακόσμηση

Εκτέλεση

Προετοιμασία Σαντιγί:

Χτυπήστε με την παγωμένη κρέμα γάλακτος με το μιξερ μέχρι να παρετε μία σαντιγύ ή ένα μορφατ και αφήστε στο ψυγείο

Παντεσπανι:
Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα συρμα χειρος.
Προσθέστε ζάχαρη και λάδι σε αυτά ανακατέψτε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή σύνθεση.
Στη συνέχεια, ενσωματώστε το αλεύρι που έχετε προηγουμένως αναμίξει με το μπεικιν.
Λιπάνετε με λίγο βούτυρο και καλύψτε με αλεύρι ένα ταψί 25 cm.
Ρίξτε σε αυτήν τη ζύμη που αποκτήθηκε προηγουμένως και βάλτε τη στο φούρνο που θερμάνθηκε στους
175 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά ή έως ότου ψηθει.
Αφαιρέστε το σε μια επιφάνεια εργασίας από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

Κρέμα:
Ανακατέψτε τους κρόκους σε ένα μπολ μαζί με το κορν φλαουρ και 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
εως ότου έχετε μια ομοιογενή σύνθεση.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας.
Όταν το γάλα ζεσταθεί προσθέστε σε αυτό τη σύνθεση που είχε ληφθεί προηγουμένως κρόκους και κορν φλαουρ. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να πάρετε μια παχιά κρέμα.
Βγάλτε την κατσαρολακι από τη φωτιά και στη συνέχεια χωρίστε το σε δύο ίσα μέρη.
Σε ένα από αυτά προσθέστε μαύρη σοκολάτα και ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα και πάρτε μία
κρέμα σοκολάτας, και η άλλη κρέμα θα παραμείνει κρέμα βανίλιας.
Απλώστε πλαστικό περιτύλιγμα απευθείας πάνω από τις δύο κρέμες.
Μετά την πλήρη ψύξη, προσθέστε 100 g μαλακού βουτύρου σε κρέμα σοκολάτας και 150 g βούτυρο
μαλακό στην κρέμα βανίλιας. Ανακατέψτε και τις δύο κρέμες μέχρι να μαλακώσουν.

Συναρμολόγηση τούρτας χιονιού
Τοποθετήστε τον προηγουμένως ψημένο παντεσπανι σε ένα πιάτο κέικ.
Σιρόπιαστε το με κουταλιές ζεστό γάλα. Απλώστε την κρέμα σοκολάτας πάνω της.
Τοποθετήστε τα μπισκότα Petit Beurre απο πανω, βυθίστε τα σε ζεστό γάλα για λίγα δευτερόλεπτα (150- 200 ml).
Απλώστε την κρέμα βανίλιας πάνω από τα μπισκότα και τοποθετήστε την σαντιγύ πάνω.
Τέλος διακοσμήστε με νιφάδες καρύδας. Αφήστε το να κάτσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 10-12 ώρες πριν το κόψετε σε κομμάτια.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ψήσιμο μαριναρισμένα κολοκύθια…μια δροσιστική καλοκαιρινή σαλάτα
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με γιαούρτι: Χωρίς φύλλο και αφράτη!