Χριστουγεννιάτικα Λουκούμια Ροδιού

Υλικά

2 μεγάλα ρόδια,
1 ποτήρι νερό
1 ποτηρι σιμιγδάλι χρησιμοποίησα σιμιγδάλι καλαμποκιού xωρίς γλουτένη
Μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
60 ml μέλι
Καρύδα για απο πάνω

Εκτέλεση

Στίβουμε τα ρόδια στο στίφτη μας και βάζουμε το χυμό σε ένα ποτήρι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε υψηλή φωτιά ρίχνουμε το χυμό ροδιού και αφου ζεσταθεί
αρχίζουμε και ρίχνουμε το σιμιγδάλι

και ανακατεύουμε να πήξει ενω μειώνουμε και την φωτιά σιγα σιγα. Μόλις γίνει μια σφιχτή μαζα το κατεβάζουμε απο την φωτια προσθέτουμε το τζιντζερ

και το μέλι και ανακατεύουμε.


Αδειάζουμε το μειγμα σε ένα μικρο πυρεξ ισιώνομε

το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ωρες. Βγαζουμε το κόβουμε σε καβάκια και πασπαλίζουμε με καρύδα

Ετοιμααααααααααααααα

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια με πουρέ πατάτας και λάχανο…αρέσει σε παιδιά και ενήλικες.
Επόμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού