Συστατικά
200 ml (3/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας) γάλα
1 αυγό
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι ρούμι
7 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα από ξύσμα λεμονιού
2 μεγάλα (ή 3 μεσαία) μήλα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε δακτυλίους 
2 φλιτζάνια λάδι για το τηγάνισμα
Αχνη ζάχαρης και κανέλα 

Οδηγίες
Ανακατέψτε το αυγό με το γάλα, τη βανίλια και το ρούμι. Προσθέστε αλεύρι, μπεικιν παουντερ, αλάτι και ξύσμα λεμονιού.
Σκουπίστε τα μήλα με χαρτοπετσέτα. Περάστε τα από το μείγμα και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν, ή περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Αφήστε να στραγγίξουν σε ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτοπετσέτες.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα…γλύκισμα
Επόμενο άρθροΝτοματόπιτα με τυρί λιωμένο