Συστατικά
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλατι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αποξηραμένη ρίγανη

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C και βάλτε στο Grill.
Πλύνετε τις πιπεριές και βάλτες ολόκληρες σε ένα ταψάκι πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος.
Ψήνεται μέχρις ότου η φλούδα τους καει εδώ και εκεί, γυρνώντας τα με ένα πιρούνι για να  ψηθούν ομοιόμορφα.
Μετά από περίπου 20 λεπτά, βγάλτε τις πιπεριές από το φούρνο – προσέξτε συνήθως περιέχουν καυτό ατμό από το ψήσιμο – και κλείστε τις σε μια πλαστική σακούλα για τουλάχιστον μία ώρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να τις ξεφλουδίσετε εύκολα.
Μετά από μια ώρα, όταν κρυώσουν εντελώς, ξεφλουδίστε τις πιπεριές, ξεπλύνετε το καμμένο, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε τους σε λωρίδες.
Συγκεντρώστε τις πιπεριές σε ένα μπολ, ραντιστε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μία τριμμένη σκελίδα σκόρδο, αλάτι, μαϊντανό πιπέρι και αποξηραμένη ρίγανη για την γεύση.
Αφήστε τες στο ψυγείο για λίγες ώρες για να ενισχύσουν τις γεύσεις τους μέχρι να είστε έτοιμοι να τις σερβίρετε.

Έχει και Συνέχεια

Προηγούμενο άρθροΠίτα με αλεύρι ρεβυθιού…BIO
Επόμενο άρθροΨητές πιπεριές μέσα σε ψωμί