Ψωμάκια κρέμας

Υλικά:

Για να φτιάξετε την κρέμα
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κρόκοι αυγών
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 κουταλιές της σούπας γάλα

Για να φτιάξετε τη ζύμη
4 φλιτζάνια (500g) Απλό αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
1 1/4 φλιτζάνια Ζεστό γάλα
1/3 φλιτζάνι Λιωμένο βούτυρο
2 Λευκά αυγών

Επάλλειψη το πάνω μέρος με αυγό
1 κρόκος αυγού
3 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βραζουμε το γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικα και χτυπάμε με ένα συρμα να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα αυτό μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρουμε μία πηχτή κρέμα (είναι έτοιμη όταν δεν πέφτει εύκολα απο το κουτάλι)


Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη που εξάπτεται την επιφανεια της κρέμας και την αφήνουμε να κρυώσει

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και αρχίζουμε να αναμιγνύουμε στην αρχη με μία μαρίζ και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να μαλακιά και μη κολλώδης ζύμη και την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα σε ένα ζεστό και ξηρό μέρος να φουσκώσει


Βγάζουμε την ζύμη σε μία αλευρωμενη επιφάνεια και την ανοίγουμε με ένα ρολό πλάστη σε ένα μεγάλο τετραγωνο φύλλο.


Απλώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια και αρχίζουμε και τυλίγουμε σε ρολό.

Κόβουμε σε κομμάτια 4 εκ πάχος και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί

ψησίματος και σκεπάζουμε για 20 λεπτά με μία πετσέτα.
Αλείφουμε με ένα μείγμα αυγού και γάλατος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά

Καλή Επιτυχίας

Subscribe to recipe’s youtube channel here 

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με κιμά και πατάτες στο φούρνο…για όσες λένε τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα
Επόμενο άρθροΚεφτέδες σε σάλτσα με κρασί και μακαρονια