Συστατικά
4 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 550 γραμμάρια)
2 κουταλάκια αλάτι
1 1/3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
1 κουταλιά ξηρής μαγιάς (περίπου 8 γραμμάρια)
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη:
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
2 κουταλιές κορν φλαουρ
1 φλιτζάνι σουσάμι

Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μίξερ βάσης συνδυάστε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήστε να καθίσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η επιφάνεια(θα κάνει φρουσκάλες).
Προσθέστε το αλεύρι / το αλάτι και το ελαιόλαδο στο μπολ του μίξερ. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα γάντζου ζύμης ζυμώνετε τη ζύμη για περίπου 7 – 8 λεπτά με μέτρια ταχύτητα. Θα δημιουργήσετε μια μπάλα ζύμης.
Λιπάνετε το κάτω μέρος ενός μεγάλου μπολ με λίγο ελαιόλαδο και μεταφέρετε τη ζύμη σε αυτό το μπολ. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και καθαρή πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 2 – 4 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Ζυμώνουμε τη ζύμη για μερικά λεπτά με το χέρι και στη συνέχεια διαιρούμε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια. Πέρνοντας ένα κομμάτι κάθε φορά, κυλήστε τη ζύμη σε μία επιφάνεια να γίνει σαν κορδόνι και μετά συνδέστε τα δύο άκρα μαζί για να δημιουργήσετε ένα σχήμα ντόνατς. Τοποθετήστε κάθε σχηματισμένο κουλούρακι σε ένα ταψί με λαδόκολα (θα χρειαστείτε 2 μεγάλα ταψιά για τα 10 κουλούρια).
Στη συνέχεια, σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, συνδυάστε τα 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό με το κορν φλαουρ και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί.  Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε τους σουσάμι.
Πάρτε ένα κουλοράκι κάθε φορά και βυθίστε το στο νερό και στη συνέχεια σε σουσάμι, φροντίζοντας να πάρει σπόρους και στις δύο πλευρές της ζύμης. Επιστρέψτε πίσω στο φύλλο ψησίματος. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα.
Αφού καλύπτονται όλα τα κουουλούρια με σουσάμι, καλύψτε τα ταψιά χαλαρά με πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε τα για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
Βγάλτε το πλαστικό περιτύλιγμα και ψήστε τα κουλουράκια σας στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25-30 λεπτά, μέχρις ότου οι κουλούρες να είναι ελαφρώς χρυσοκαστανές από πάνω.
Καλή Απόλαυση.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΛιόψωμο…είναι τέλειο
Επόμενο άρθροΥγιεινό Μπράουνι με Φουντουκοβούτυρο