Υλικά

800 γρ γάλα-
200 γρ βούτυρο-
5-6 κ.σ κόρν φλάουρ-
1 κ.γ υγρή βανίλια
2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ ολικής η όποια έχετε-
1/2 κούπα νερό
130 γρ σοκολάτα κουβερτούρα-
1 κουτί μόρφατ-
1 γάλα ζαχαρούχο-
Σοκολάτα κουβερτούρα η κακάο-για την επικάλυψη.   

Οδηγίες
Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια,και τα αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε το μόρφατ να αφρατέψει,και προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά,μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο και συνεχίζουμε το γλυκό μας.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα-βούτυρο-κουβερτούρα,και ανακατεύουμε. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο νερό,και το προσθέτουμε στο γάλα μόλις βράσει.

 

Ανακατεύουμε ζωηρά και μόλις πήξει,κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Ρίχνουμε την βανίλια και τα μπισκότα,ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε κουμπωτή φόρμα.
Αφήνουμε να κρυώσει απλώνουμε από πάνω την κρέμα,και αφήνουμε να κρυώσει. Φυλάμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει,και έτσι κόβετε καλύτερα η τούρτα. 
Μόλις κρυώσει η τούρτα,γαρνίρομαι με λιωμένη κουβερτούρα η κακάο. Αν θέλετε μπορείτε απλά να κάνετε λωρίδες με το πίλερ,και να τις βάλετε από πάνω.    
Μυστικά
Γίνεται και με εβαπορέ,αλλά για πιο υγιεινό προτιμώ το φρέσκο γάλα.
αντί για κουβερτούρα,μπορείτε να πασπαλίσετε επάνω κανέλα.
μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε την κρέμα,με γάλα με χαμηλά λιπαρά.
να βάλετε αμύγδαλα η καρύδια ψιλοκομμένα από πάνω,τριμμένα μπισκότα.
αν έχετε φαντασία,παίξτε και προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά. 

ΠΗΓΗ: elpidaslittlecorner.blogspot.com
Προηγούμενο άρθροΚέικ Μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας
Επόμενο άρθροΈνα ζουμερό κέικ σοκολάτας